La nau de INDEPENDENCE DAY 2: RESURGENCE dóna la benvinguda al públic al 34 Saló de Còmic de Barcelona

L'espera s'ha fet llarga. Però, per fi, el 34 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha obert les portes per inaugurar la que segons expliquen és l'edició més ambiciosa de les més de 30 que porta a l'esquena, amb un 25% més d'espai.

Dijous es va iniciar amb la visita al Saló de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, així com al Conseller de Cultura Santi Vidal i del President de la Generalitat Carles Puigdemont, tal com és habitual cada any el primer dia de Saló. Poca novetat en aquest acte, i més o menys van fer els mateixos discursos de sempre, demostrant una vegada més com és usual que mai s'han llegit un puto còmic en la seva vida. Però avançant al detall interessant, el Saló va posar a disposició dels fans del còmic nombroses exposicions de gran interès, com la dedicada a la temàtica del present Saló: els vehicles de còmic, que és molt recomanable, tant per la seva extensió com per recollir a infinitat d'automòbils del món de la vinyeta, fins i tot hi ha un DeLorean! (sí, "Tornada al futur" té un còmic dedicat més enllà de les pel·lícules). I sense oblidar una merescuda i necessària exposició a les superheroïnes del còmic, que també val molt la pena de veure.

Luis Bermejo no podia ser menys després de morir i compta també amb una petita exposició mereixedora de ser vista. Una exposició realitzada, potser, tard, amb ell ja mort, i per tant amb un homenatge que no arregla el menyspreu a la seva figura que ha tingut Ficomic fins ara, encara que val més tard que mai. Però almenys aquesta petita exposició va anar acompanyada d'una interessant taula rodona en què, entre els seus ponents, hi havia la filla i la néta de Luis Bermejo, i que repassaré en un post a part les frases més interessants que van sorgir.

L'editorial Bruguera també va tenir una taula rodona que va servir per analitzar els darrers anys de la seva existència. Va ser moderada per Vicent Sanchis, i va tenir com a convidats Gerardo Vilches, Jaume Rovira, i l'actual Director de Continguts del Saló (i expert en Bruguera) Antoni Guiral.

La meva primera activitat pel Saló va ser aquesta. Pel camí, algunes compres personals, d'altres que queden pendents, i ja només em va faltar fotografiar la nau d'Independence Day 2: Resurgence, una rèplica gegantina de la qual es podrà veure a la pel·lícula. D'altra banda, si no ho dic rebent: em vaig preocupar de notar una menor presència d'expositors respecte a anys anteriors... aquí ho deixo. En tot cas, el Saló torna a ser de luxe, i com cada dijous de Saló, passejar-s'hi és un exercici de comoditat i plaer, pel seu públic just.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris