Desvelat el cartell del XXII Saló del Manga de Barcelona


Per fi s'ha desvetllat el disseny del cartell del XXII Saló del Manga de Barcelona. Aquesta vegada recau en mans d'una jove dibuixant granadina que ja s'ha fet un lloc al sector, com és Belén Ortega. Molts van conèixer aquesta autora per ser la responsable del còmic Marc Márquez: la història d'un somni, però també és responsable d'altres títols com Himawari, Pájaro Indiano o el seu recent Millenium Saga.

La presentació del cartell s'ha fet avui, 7 de juliol, a l'escola Joso de Barcelona. Van acudir a l'esdeveniment diferents autoritats, com per exemple Carles Santamaría, director del Saló del Manga de Barcelona, ​​que ha explicat que l'autora del cartell, Belén Ortega, no ha pogut desplaçar-se a la presentació, però hi ha volgut ser present a través d'un vídeo en què l'artista reconeix sobre el cartell que "vull que convidi a l'assistència, que la gent quan el vegi li vingui de gust venir al Saló". Santamaría ha assenyalat que Belén Ortega, la carrera del qual va molt lligada al Saló del Manga com ella mateixa ha admès, és "una referència del còmic de l'estètica manga i una dibuixant de gran talent".

Des d'aquí aplaudim que el Saló segueixi apostant per gent jove, que al capdavall són el futur. Això sí, malgrat que artísticament em sembla indubtable que al cartell hi ha feina i talent, crec que a diferència d'altres anys no gaudeix d'originalitat, ni tampoc una picada d'ullet suficientment destacable a la nostra ciutat Barcelona, ​​cosa que hauria estat de molt agrair.

El XXII Saló del Manga de Barcelona obrirà les portes el dissabte 29 d'octubre i les tancarà el dimarts 1 de novembre a Fira de Barcelona.  


Belén Ortega

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris