Presentació del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Les primeres notícies respecte a la 36a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona comencen a arribar. Van veure la llum en una roda de premsa que va impartir l'equip de direcció de l'esdeveniment a la Sala d'Actes del centre cultural Arts Santa Mònica dimarts 6 de febrer passat, una presentació que va comptar amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMIC; Jan, el responsable del cartell del Saló d'aquest any; Antoni Guiral, comissari d'exposicions del 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona; i Meritxell Puig, directora general de FICOMIC.

La conferència va significar el tret de sortida a un Saló que arriba a l'envejable xifra de 36 edicions, i que se celebrarà del dijous 12 al diumenge 15 d'abril a Fira de Barcelona Montjuïc. A la roda de premsa de presentació es van donar alguns detalls de les principals novetats, primeres exposicions confirmades, així com el cartell d'aquest any, que ha estat obra del dibuixant Jan. Així que, desgranem les novetats:



CARTELL:

A diferència del Saló del Manga, els Salons del Còmic (tots dos organitzats per Ficomic) poden presumir de tenir uns cartells que enamoren a primera vista. En aquesta 36 edició comptarem amb un cartell creat pel pols del dibuixant Jan, un dels grans dibuixants que ha tingut el còmic espanyol i que entre les seves obres pot presumir de ser el responsable de crear Pulgarcito i Superlópez. Per al Cartell, Jan va destacar a la roda de premsa que "he volgut retre un homenatge als còmics clàssics de tota la vida". Com a anècdota va destacar la dificultat que va tenir a reproduir fidelment el Príncep Valent. De fet, "ha estat el personatge que més feina m'ha donat".

Un cartell que convida a mirar-lo i a descobrir detalls subtils, i que és just amb totes les cultures que allotgen el món del còmic.


DISTRIBUCIÓ I ESPAI:

Aquesta edició tindrà una superfície d'uns 50.000 metres quadrats, ocupant el Palau 2, 4, 5 i la Plaça Univers. Això és el mateix espai que l'any passat, un espai que ja va suposar un increment notable respecte a l'edició del 2016. No obstant això, s'acosten canvis importants en la distribució dels estands, exposicions i zona professional, uns canvis que va desgranar Meritxell Puig a la roda de premsa. S'anuncià "una nova distribució dels pavellons perquè el visitant tingui una experiència més gratificant i fluida. En aquesta ocasió l'àrea professional, la sala d'actes i auditori se situaran al pavelló 5, de manera que es reduirà la contaminació acústica i farà més agradable la feina dels professionals". La directora general de FICOMIC també ha presentat la nova pàgina web del Saló del Còmic de Barcelona: www.comic-barcelona.com.


NOVETATS:


El certamen continua amb el suport als aficionats de tota la vida, però sense oblidar els més petits de la casa. Per aquest motiu el Saló del Còmic estrenarà a la seva 36 edició l'espai Còmic Kids, una gran àrea d'uns 3.000 metres quadrats que donarà prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies. Aquest espai didàctic servirà per conèixer tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar, dibuixar amb els autors, fer el teu propi còmic i molt més...

D'altra banda, Patrici Tixis, va comentar quin seria l'eix central del 36 Saló del Còmic de Barcelona, ​​i va comentar que "volem dedicar un càlid homenatge als còmics dels darrers 25 anys del segle XX". Especialment "als autors espanyols d'aquest període".


EXPOSICIONS:

Antoni Guiral, Comissari d'exposicions del Saló, va fer un petit avenç de les exposicions del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La mostra antològica Les revistes del boom del còmic (per a adults), se centrarà en les revistes espanyoles de còmics aparegudes entre 1978 i 1992. També destaca 'Superlópez xJan', una gran mostra dedicada als 45 anys del popular superheroi creat per Jan. El còmic clàssic es veurà representat a Jack Kirby, The King of Comics, una exposició que repassarà la trajectòria professional d'aquest geni del còmic. A més tindrem les mostres dels guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2017, que va ser per a Josep Maria Martín Saurí, i la de Nunca tendré 20 años, de Jaime Martín que va guanyar el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol del Saló passat. Javi Rey, premi a l'Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine Paranoidland, Premi al Millor Fanzine, també tindran sengles exposicions. Les setmanes vinents es donaran a conèixer noves exposicions i activitats que s'estan tancant.



Pel que fa als convidats de moment no s'ha confirmat ningú. Seguirem atents.

Així va ser el 35 Saló del Còmic de Barcelona:  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris