MUERE, MONSTRUO, MUERE, una "monstermovie" argentina a la Secció Oficial a Competició

Muere, Monstruo, Muere és una producció de La Unió dels Rius, la mateixa que va portar a Alejandro Fadel al Festival de Sitges de 2012 a presentar Los Salvajes

En la roda de premsa de presentació dels primers títols que integrarien el line up del Sitges 2018, es van mostrar davant els mitjans 3 tràilers de tres pel·lícules que acabaven de confirmar la seva presència al Festival. Una d'elles va ser Muere, Monstruo Muere, pel·lícula d'horror d'origen argentí i dirigida per Alejandro Fadel (Los Salvajes) que competirà a la Secció Oficial a Competició. Abans de Sitges, la pel·lícula ja va participar en anteriors festivals més generalistes com el Festival de Canes, concretament a la secció Un Certain Regard (Una Certa Mirada), recollint crítiques generalment positives.

Muere, Monstruo Muere és una producció de La Unió dels Rius, la mateixa que va portar a Alejandro Fadel a Festival de Sitges de 2012 a presentar Els Salvatges, l'anterior film del director. Aquest cop, Fadel aprofundeix en una obra d'horror amb monstre inclòs -el títol no enganya-, però que, segons el director argentí, prefereix treballa més la insinuació i la falsa sensació d'estar fora de perill, tal com va comentar en una entrevista. També va dir que "Muere, Monstruo Muere es cuina a poc a poc, com el pa".

La pel·lícula arrenca amb la mort inicial d'una dona que ha estat decapitada. Partint d'aquí, s'inicia una trama violenta i profunda, situada en un remot poble dels Andes, on un policia intentarà resoldre un misteri que no sabem si és resultat de la bogeria o un monstre.



Muere, Monstruo Muere va ser filmada íntegrament a Argentina, tot i tractar-se d'una coproducció internacional que ha involucrat a altres països com Xile i França. Concretament ha estat rodada a la Província de Mendoza, sent la Vall d'Uco la localització principal de la pel·lícula on es desenvolupen la majoria de successos. A més, els principals actors que participen en la pel·lícula també són argentins, destacant en el repartiment actors molt coneguts al país de Messi com són Esteban Bigliardi (La Serralada) i Víctor López (Socket), però també hi ha lloc per actors francesos, com Stéphane Rideau (Les hommes lliures).

El procés de producció de la pel·lícula ha durat quatre anys, sofrint algunes modificacions en el guió durant aquest període. Finalment, Muere, Monstruo Muere és una "monstermovie" amb efectes especials físics recolzats en tasques de postproducció, que mostrarà a una criatura que gesticulés a animatronics, tot sota una història encarada cap al western policial modern. I amb els assassinats i la criatura, segons sembla no escassejarà el gore ni el sentit de l'humor, un humor que serà absurd, que no còmic. Tot segons paraules d'ell mateix director.

Els que ja van veure Muere, Monstruo Muere a Canes diuen que es tracta d'una de les pel·lícules més ambicioses de cinema argentí modern, i que es mou entre el cinema d'autor i la sèrie B més gamberra. Ja ho veurem, nosaltres l'esperem amb ganes al Festival de Sitges.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris