[Crítica] Escepticismo - Dídac López, 2019




La primera cosa que em ve al cap després de veure Escepticismo, el nou curtmetratge del cineasta Dídac López, és que té ben treballada una idea de fons i que aquesta arriba perfectament a l'espectador, és a dir, que hi ha química entre emissor i receptor. Diguem que aquesta vegada l'audiovisual serveix per explicar alguna cosa que ens parla de nosaltres, concretament sobre la postura prudent que solem tenir les persones davant del que és desconegut, a aquesta reticència inherent a acceptar com a possible noves realitats que podrien alterar el funcionament rutinari de les coses.

Escepticisme és un curt molt curt, de quatre minuts. Quatre minuts suficients per il·lustrar el significat de l'escepticisme a través d'una història de ciència-ficció, com si fos un d'aquells exemples que incorpora el significat de la paraula en un diccionari.

Escepticismo és un curt que planteja un escenari postapocalíptic en què els humans es juguen la vida per un simple tros de menjar.

Des d'una perspectiva més cinematogràfica, a l'espectador se li planteja un escenari postapocalíptic on els humans es juguen la vida per un simple tros de menjar, encara que no tot és el que sembla. El protagonista d'Escepticismo és l'actor Edgar Moreno, que fa tàndem amb l'actriu Jèssica Hernández, dos actors que ja havien treballat amb el director anteriorment i que aquesta vegada tots dos condueixen l'espectador cap a un gir final sorprenent.

El curt és un exercici audiovisual lluny de les filigranes més atrevides i gamberres que hem vist fer a Dídac López, però no obstant el director evidencia un bagatge a l'ofici que dota al curt d'un acabat professional, en saber com no descuidar el ritme i els plànols agraïts tant escenogràfics com també des d'una perspectiva més tècnica. A més, els actors Edgar i Jèssica dominen perfectament la situació escènica, se'l veu còmodes i doten de credibilitat l'acció.

Escepticisme és un curt molt curt, insisteixo, possiblement una producció de tràmit per part de Dídac López de cara a nous projectes més ambiciosos, però igualment interessant de veure. Ens parla sobre nosaltres, sobre els temors, dubtes i desconfiances que mostrem al que sobrepassa la lògica matemàtica. Un curt sobre els condicionals de la vida que segur interpel·larà tot espectador que el vegi.  


-Direcció: Dídac López
-Història: Francesc Pinto
-Guió: Dídac López
-Actors: Edgar Moreno, Jessica Hernández, Carles A.Toldrà
-Fotografia/Montatge: Iván Luengo, Edgar Toldrà
-So: Joan Urpí, Pau Josa
-Make Up FX: 666 SFX
-VFX: Edgar Toldrà
-Producció: Edgar Serramià, Oscar Vidal, Marta Vilaseca, Miguel Campos, Emma Solans, Salvador Català
-Productora: Chili Con Valley

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris