Daniel Clowes, primer autor confirmat per al 37 Còmic Barcelona

Daniel Clowes, el gran representant del còmic underground, visitarà Barcelona.

Quan falta poc més d'un mes perquè comenci el Còmic Barcelona s'acaba de confirmar el primer convidat que tindrà aquesta edició: Daniel Clowes, el gran representant del còmic underground. Es tracta d'un dels més importants autors de còmic del nostre temps, havent guanyat fins ara una dotzena de Premis Harvey i mitja dotzena de Premis Eisner, a més de ser guardonat el 2011 amb un Pen Award.

Sota l'etiqueta de l'Eightball veurien la llum obres com Como un guante de seda forjat en ferro, Ghost World, David Boring, Pussey, Ice Haven i El raig mortal, o històries curtes recopilades posteriorment a Twentieth Century Bola Vuit i Caricatura, totes publicades en gran majoria per Edicions La Cúpula i també Reservoir Books.

Paral·lelament a una carrera lligada al món del còmic, Daniel Clowes també va aconseguir l'èxit dins la indústria del cinema gràcies a l'adaptació cinematogràfica de Ghost World, dirigida per Terry Zwigoff i protagonitzada per Thora Birch, Steve Buscemi i una jove Scarlett Johansson. El guió, realitzat pel mateix Clowes, va estar nominat als premis Oscar i va rebre altres guardons.

Per tot això, gràcies a Edicions La Cúpula, Reservoir Books i Fulgencio Pimentel, a més de la col·laboració amb Ficomic, Daniel Clowes visitarà el 37 Còmic Barcelona. Allí, Clowes impartirà sessions de firmes així com tallers i conferències per al públic, per la qual cosa serà una ocasió única per poder conèixer més a prop la seva obra i també la seva persona.

El 37 Còmic Barcelona se celebrarà del divendres 5 al diumenge 7 d'abril als pavellons 1, 2, 5 i Plaça Univers a Fira de Barcelona Montjuïc.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris