Antonio Altarriba és el guanyador del Gran Premi del 37 Còmic Barcelona

El guionista, assagista i novel·lista Antonio Altarriba és el guanyador del Gran Premi del 37 Còmic Barcelona.


El 37 Còmic Barcelona va donar a conèixer els guanyadors de l'edició el divendres 5 d'abril passat a l'Auditori de la Fira de Barcelona, ​​un esdeveniment que va tenir un nom propi: Antonio Altarriba. Es tracta d'un guionista, assagista i novel·lista nascut a Saragossa el 1952 que ha escrit nombrosos guions d'obres que després han estat il·lustrades per autors com Luis Royo, Kim (L'art de volar, L'ala rota) o Keko (Jo, assassí, Jo, boig), entre d'altres. Ell ha estat el guanyador del Gran Premi del 37 Còmic Barcelona per decisió de l'organització del Còmic Barcelona.

Antonio Altarriba (Saragossa, 1952), que exerceix com a catedràtic de Literatura Francesa a la Universitat del País Basc, es va iniciar al món del còmic als anys vuitanta, primer amb el Col·lectiu Z a la revista Bustrófedon i després col·laborant amb el dibuixant Luis Royo. En els darrers anys s'ha dedicat amb força a la historieta escrivint obres com Amores bojos (amb dibuixos de Laura), a més de treballar amb els autors anteriorment esmentats.



Més enllà del Gran Premi del 37 Còmic Barcelona, ​​a la gala també es van donar a conèixer la resta de guardonats d'aquesta edició, que es decideixen en una primera fase pels vots de professionals de la historieta d'Espanya i en segona fase per un jurat. La guanyadora del premi a l'Autora Revelació -patrocinat per la Fundació Divina Pastora- ha estat Maria Medem. Nascuda a Sevilla el 1994, Medem és considerada una de les veus més interessants del còmic independent espanyol, i després d'autoeditar-se fanzines ha debutat a la novel·la gràfica amb Cénit (Apa Apa).

Univers! (Astiberri), d'Albert Monteys, ha obtingut el premi a la millor obra d'autor espanyol. Conegut per la seva dedicació a l'humor gràfic, Monteys signa aquí una obra de ciència-ficció que va aparèixer primer en línia a la plataforma Panel Syndicate, i que va ser nominada als premis Eisner en la categoria de millor còmic digital.

Per la seva banda, L'arbre que creixia a la meva paret (Sallybooks), de Lourdes Navarro, ha estat guardonada a la nova categoria de Millor Obra Infantil/Juvenil. És una història sobre l'adolescència protagonitzada per un noi solitari i incomprès.


Lo que más me gusta son los monstruos (Reservoir Books), d'Emil Ferris, ha guanyat el premi a la Millor Obra Estrangera. Primera novel·la gràfica de la seva autora, recrea el diari gràfic d'una peculiar nena de deu anys que viu al fosc Chicago dels anys seixanta.

El premi al Millor Fanzine ha estat per a Saxífon. D'altra banda, el fanzine Desmesura (Edicions Bellaterra), un còmic sobre la bogeria de Fernando Balius i Mario Pellejer, ha obtingut el Premi Popular, que es decideix pels vots dels aficionats i el públic en general.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris