'The Cleaning Lady', gran triomfadora del V Sant Cugat Fantàstic

En el palmarès també va brillar Ghostland, Top Knot Detective i Le Blizzard.


La cinquena edició del Sant Cugat Fantàstic abaixa la persiana després de quatre dies d'intensa activitat cinematogràfica als Cinemes Sant Cugat. Una edició que ha tingut els alienígenes com a leitmotiv amb motiu del 40è aniversari d'Alien de Ridley Scott, pel qual es van programar diferents pel·lícules centrades en la temàtica, així com una sèrie de conferències especialitzades.

El palmarès del V Sant Cugat Fantàstic es va donar a conèixer just abans de la marató de curts catalans que van tenir lloc el diumenge dia 5 a les 19.30, i va tenir un nom propi: The Cleaning Lady. Ella va ser la que es va emportar el premi al millor guió i pel·lícula, segons el criteri del jurat del Festival, un premi que considerem merescut. També va ser premiada Top Knot Detective, un fals documental sobre una polèmica sèrie televisiva japonesa que va tenir molt èxit a Austràlia a principis dels noranta. Les dues pel·lícules, sens dubte, van ser les de més qualitat del V Sant Cugat Fantàstic.

Els títols premiats van ser decidits per tres jurats diferents: el Jurat del V Sant Cugat Fantàstic, el Premi de la Crítica i el Premi del Públic, i que tots van haver de premiar en diferents categories els millors curtmetratges i llargmetratges del festival. Val a dir que el premi al millor curtmetratge segons el jurat del Festival, té un valor de 500 €.

El Jurat del Sant Cugat Fantàstic estava compost per José Miguel Rodríguez (editor i redactor), Sergi Vizcaíno (director) i Rafa Dengrà (director). Per la seva banda, el Premi de la Crítica es determina en col·laboració amb l'Associació Blogos de Oro, que va estar representada per les opinions de crítics membres de diferents mitjans com són El Cinèfil, Cine de Patio, Un hombre sin piedad i l'Escribà.



Per acabar, el Premi del Públic, que per a nosaltres sempre és el més important de tots. És el premi de la democràcia, en què a través de dues urnes el públic va poder valorar cada curt i llarg segons el seu criteri, i per sort no van produir ferits tot i tractar-se d'un festival de cinema català. La sang aquesta vegada només es va veure a la pantalla del Cinemes Sant Cugat.



Premis al Millor Curtmetratge, pel Jurat del V Sant Cugat Fantàstic:  


-Millors FX: Le Blizzard
-Millor Guió: Tu último día en la Tierra
-Millor Director: Marc Martinez Jordán (Tu último día en la Tierra)
-Millor Curtmetratge: Le Blizzard


Premis de la Crítica:

-Millor Curtmetratge: Cariño
-Millor Pel·lícula: Top Knot Detective


Premis del Público:

-Millor Curtmetratge: L'escarabat al final del carrer
-Millor Pel·lícula: Ghostland


Premis al Mejor Llargmetratge, pel Jurat del V Sant Cugat Fantàstic:

-Millors FX: Nazi Undead
-Millor Guió: The Cleaning Lady
-Millor Director: Oliver Kienle (Four Hands)
-Millor Pel·lícula: The Cleaning Lady


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris