[Crítica] 3 FROM HELL - Rob Zombie


-DIRECCIÓ: Rob Zombie
-GUIÓ: Rob Zombie
-ANY: 2019
-PAÍS: Estats Units
-FOTOGRAFIA: David Daniel
-REPARTIMENT: Sid Haig, Sheri Moon Zombie, Bill Moseley, Danny Trejo, Kevin Jackson, Wade Williams, Jeff Daniel Phillips, Clint Howard, Pancho Moler, Emilio Rivera, Daniel Roebuck, David Ury, Sean Whalen, Austin Stoker, Dee Wallace, Richard Brake, Bill Oberst Jr., Richard Riehle, Dot Jones, Tom Papa, Jan Hoag, Lucinda Jenney, Chaz Bono, Barry Bostwick
-PRODUCTORA: Distribuida por Saban Films / Lionsgate






Pocs directors de cinema tenen la capacitat per crear les expectatives que genera Rob Zombie a cada nou treball. Per bo i per allò dolent, continuar una franquícia tancada acadèmicament d'una manera tan brillant, com va ser aquell brutal tiroteig a ritme de Lynyrd Skynyrd que alhora era un cop de peu al cul a la lògica mercantil de les productores de cinema, era un encàrrec arriscat. Si a La Casa dels 1000 Cadàvers el referent era Tobe Hooper amb l'horror de l'American Gothic de La Matança de Texas i l'estètica freak de Funhouse, a The Devil's Rejects l'aposta era pel grup salvatge de Sam Peckinpah i l'ambigüitat entre bons i dolents. Què podíem esperar de 3 From Hell? Cap a on ens portaria Rob Zombie aquest cop? Per desgràcia, només a una simple continuació vuit anys després del segon lliurament i a un refregit final bastant banal.

Que ningú em mal interpreti, perquè 3 From Hell prometia ser la millor pel·lícula de la saga en la seva primera meitat. Així de clar. Una primera meitat que arrenca gairebé amb un fals documental sobre la situació penitenciària de Baby, Otis i Spaulding i que fins i tot incorpora certes lectures de crítica social, tot fet amb gràcia i mala llet, i que feien presagiar una cosa molt prometedora. Otis s'escapa i Spaulding ens deixa, de manera que argumentalment 3 From Hell se centra en el rescat d'una Baby tancada a la presó. Ho farà Otis costat d'un nou membre de la tribu: Foxy, interpretat per un correcte Richard Brake. La potència dels personatges treballada en les dues anteriors entregues manté a una pel·lícula que en realitat aporta més aviat poc a la saga, per la qual cosa només aposta per complaure els seguidors d'Otis i Baby amb diferents escenes que incorporen bestieses salvatges. Un rescat que en realitat és un bany de sang, sempre amb bons ritmes musicals, humor negre -negríssim-, i en realitat, és tot el que un pot esperar d'uns protagonistes que són pur mal -i amor-.

Què passa? Doncs que 3 From Hell es divideix en 2 pel·lícules. Una primera, comentada abans, que agradarà, i molt, als fans de la saga. El que ve després és banal, limitant-se a explotar als 3 infernals lligant-los a una subtrama que lliga el germà de Rondo (Danny Trejo); un "dolent" (o bo, ja no sé) emmascarat que remet a El Sant, però que no deixa de ser algú sense carisma. Per arribar a un final ja vist abans i sense la glòria que vam poder apreciar a The Devil's Rejects.

3 From Hell ens ha agradat, i agradarà a tots els fans de la saga, però bàsicament perquè abans hi ha dues pel·lícules molt potents que remunten a rebuf 3 From Hell. Les ganes per oferir alguna cosa diferent de Rob Zombie no s'aprecien, i tot es veu molt vist abans. Igualment, sigueu benvinguts a un altre infern, un infern que intenta dulcificar a la seva manera en el tram final, però que no impedeix que estiguem davant el bany de sang més gran de tota la saga.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris