Així hauria estat el videojoc AKIRA per Sega Mega Drive

Es tractava d'un videojoc de 16-bits que va desenvolupar la companyia Black Pearl Programari per a la consola Sega Mega Drive. La producció d'Akira va començar el 1993 i mai va arribar a llançar-se.


La companyia Sega ha estat guardant a la seva biblioteca un prototip de videojoc basat en l'anime d'Akira, la pel·lícula de Katsuhiro Otomo estrenada en cinemes el 1988. Aquest projecte de videojoc, pensat inicialment per a Sega Mega Drive, va ser cancel·lat i la companyia el va guardar al calaix fins fa uns mesos quan es van mostrar alguns gameplays i cinemàtiques del joc.

És probable que aquesta decisió per part de Sega de publicar imatges del joc sigui una decisió oportuna, en temps en què es parla sobre l'adaptació al cinema d'Akira. Com bé us expliquem fa uns mesos, serà adaptada al cinema pel cineasta Taika Waititi per la companyia Warner Bros, però actualment el projecte està congelat fins data indefinida. Els drets d'Akira per part de Warner daten des del 2002.



L'èxit de l'anime d'Akira, tant en orient com a occident, és possible que impliqués que moltes empreses volguessin adaptar en format de videojoc la pel·lícula, un premi que es va dur Sega en obtenir els drets per fer-ho. Es tractava d'un joc de 16-bits que va desenvolupar la companyia Black Pearl Programari per a la consola Sega Mega Drive. La producció del joc va començar el 1993 i va arribar fins i tot a ser publicitat al Consumer Electronics Show de 1994 -a més d'algunes revistes especialitzades-, i en què es mostraven imatges temptadores del projecte on es recreava en 16-bits el pòster de la pel·lícula.

Però el projecte finalment no es va acabar, quedant cancel·lat al 65% de la seva totalitat. Fins fa uns mesos molts fans de l'obra de Katsuhiro Otomo han hagut de viure preguntant-se per què el videojoc d'Akira va quedar cancel·lat, i la seva resposta ha arribat fa poc. I és que el portal Hidden Palace publicar imatges del joc d'Akira per Sega Mega Drive, a més de vídeos que mostren com hagués estat el videojoc.


El que es pot veure al gameplay és al que ha tingut accés l'equip de Hidden Palace. Indiquen que cap dels nivells del joc es pot completar, que el Nivell 1 no té enemics, que no hi ha efectes de so, que dóna error quan avances pel Nivell 2, i el mateix passa en el Nivell 5. Com dèiem abans, aquest joc mai es va acabar, pel que és normal que no es pugui gaudir en aquest vídeo de la totalitat de la proposta planejada per Black Pearl softwate. El que sí que es pot gaudir totalment és de la música, que és idèntica a la de la pel·lícula de Katsuhiro Otomo, encara que no s'utilitza sempre.

Els motius pels quals el videojoc d'Akira va quedar inacabat es creu que són perquè el desenvolupador del joc, que era l'empresa Black Pearl Software, va acabar sent adquirida per la companyia THQ en 1993. És probable que aquesta unió acabarà marcant noves directrius a l'empresa que impliquessin la cancel·lació del projecte, tot i que també es diu que aquest contenia molts errors de programació.



En tot cas, avui, podem veure com hauria estat la jugabilitat d'Akira. Podem veure imatges tan memorables com les persecucions en moto per Neo-Tòquio, també amb la nau, entrant a l'hospital, presenciar i dur a personatges com Tetsuo o Kaneda, i situar-nos també en escenaris rellevants en el manga com les clavegueres de la ciutat.



Com es pot apreciar en les imatges, el videojoc tenia a referents de l'època com el Doom, pel seu to adult i en primera persona, i al Duke Nukem per les plataformes. Amb això, també es desenvolupava una història fidel a la pel·lícula anime d'Akira, acabant així amb el duel final entre Kaneda i Tetsuo a l'Estadi Olímpic de Tòquio.



El videojoc 16-bits d'Akira va començar a desenvolupar-se en 1993 per la companyia Black Pearl Software i havia de llançar-se al mercat l'any 1995 per Sega Mega Drive. Va quedar cancel·lat.

No obstant això, anteriorment ja es va llançar al Japó un videojoc d'Akira, abans que la pel·lícula de Katsuhiro Otomo arrasés a les sales de cinema occidentals. I és que el 1988 es va estrenar per Famicom un videojoc d'Akira.

D'altra banda, molts anys després i ja per a Play Station 2, es va estrenar un joc de pinball titulat Akira Psycho Ball. Va ser llançat al Japó el 2002 i a Europa el 2003, quedant-se al marge el públic nord-americà.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris