[Crítica] HOLLAND ROAD MASSACRE: THE LEGEND OF PIGMAN - Emir Skalonja, 2020


-DIRECTOR: Emir Skalonja
-GUIÓ: Emir Skalonja
-REPARTIMENT: Heather Dunham, Kristina Santiago, Michael Balch, Robert A. Coldicott, Jaco Hodgson, Jeff Larivey, Al Baker, Jesse Huntz, Cryss Marie y Kimber Lee
-FX: Krystal Shenk
-MÚSICA: Gra, Jim Crean
-ANY: 2020
-PAÍS: EUA
-PRODUCTORA: FoxTrot Productions



Una llegenda urbana cobra vida a través d'un assassí emmascarat que es fa anomenar Pigman, fent honor a la màscara de porc ensangonada. Ell s'amaga als boscos nevats de Holland Road, i després de les seves empremtes a la neu es van acumulant nombrosos cossos mutilats.

Holland Road Massacre: The Legand of Pigman és un exemple de cinema indie realitzat amb més cor que recursos, fet per fans del gènere i que es dirigeix ​​també als fans del terror més thrash. Aquest és un públic menys exigent en aspectes tècnics i d'interpretació, però que sí que exigeix ​​que es compensin les limitacions de pressupost amb un altre tipus de gadgets, com pot ser un ritme estable i creixent, amb escenes de violència que mereixin ser recordades o un assassí amb prou carisma perquè se li atorgui personalitat a la pel·lícula, entre altres coses. Pensem que Holland Road Massacre: The Legand of Pigman compleix aquests elements bàsics, per la qual cosa els seus curts 75 minuts es poden gaudir sense mirar el rellotge.

La història se situa en un ambient fred i amb poca gent als carrers. L'escenari és ideal per a aquest slasher, i s'hi deixen veure diferents personatges amb diferents registres que aporten variades línies argumentals dins de la trama principal, acabant-se totes per unificar al tram final. Les interpretacions freguen l'amateur, però compleixen. Destaca Heather Dunham interpretant el paper de Lauren, que és la final girl de la pel·lícula (amb empoderament femení inclòs al final de la pel·lícula).

Aquest tram final és brutal, sagnant i sens dubte agradarà als fans de l'horror més desprejudiciat. Un duel final en què Pigman, vestit amb el seu vestit militar i la màscara de porc ensangonada, empunyant la seva destral no té pietat de ningú. No parla, només actua, com si fos un nou Jason Voorhees. I a això, la música de la banda de metall extrem Gra, amenitza les carreres i els crits amb els seus temes, aportant intensitat i sensació de violència a l'ambient. Un final força aconseguit.

Holland Road Massacre: The Legand of Pigman és un entreteniment indie que està realitzada per un fan del gènere de terror com és Emir Skalonja. La fórmula que empra no és nova, ni ostentosa i tampoc un exemple de bona cinematografia, però ofereix un entreteniment de consum ràpid amb alguns d'aquests detalls que solen agradar als que devoren cinema de terror.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris