El festival 'Sang Cugat Fantàstic' uneix el gènere negre amb el terror

Sant Cugat tindrà aquest 2020 un festival de cinema i literatura que barrejarà el gènere negre, el fantàstic i el terror. Aquest festival sorgeix de la fusió extraordinària per l'actual situació d'alarma sanitària dels dos festivals de la localitat catalana, el Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic, que enguany passen a anomenar-se Sang Cugat Fantàstic. 

L'esdeveniment se celebra entre els dies 15 i 27 de setembre, i tindrà els assassins en sèrie com a leitmotiv de l'edició.


Aquest mes de maig s'havia de celebrar el festival Sant Cugat Fantàstic, una 6a edició que finalment es farà amb canvis significatius a causa de l'actual situació d'alarma sanitària i de tancament de les sales de cinema. Segons llegim al portal El Cinèfil, l'organització del festival ha arribat a un acord amb l'altre festival de la localitat catalana, el Sang Cugat, especialitzat en cinema i literatura negra, per unir esforços i programació de manera extraordinària en allò que serà un sol festival: el Sang Cugat Fantàstic.

Les dates escollides per al desenvolupament del Sang Cugat Fantàstic serien entre el 15 i el 27 de setembre, sempre que les autoritats sanitàries hagin donat el seu consentiment per celebrar aquest tipus d'esdeveniments d'oci.

També s'ha triat una temàtica per al Sang Cugat Fantàstic. I és que, tenint en compte que els assassinats formen part de la temàtica dels dos festivals, tant al cinema com a la literatura, l'organització ha decidit que els assassins en sèrie seran el leitmotiv de l'edició. A més, el 2020 coincideix amb el 40è aniversari de l'estrena d'El Resplandor i Viernes 13, així com del clàssic de la literatura criminal com és El nom de la rosa, que totes comparteixen la presència d'un assassí en sèrie a les seves històries.

Pel que fa al desenvolupament del Sang Cugat Fantàstic, l'organització treballa amb la idea de separar per dates els continguts del Sang Cugat i del Sant Cugat Fantàstic. Anem per parts:

Abans de tot, dir que totes les activitats literàries i cinematogràfiques se celebraran una vegada més als Cinemes Sant Cugat, sigui a les sales de cinema o al bar que hi ha a l'entrada/sortida de les sales de cinema al 2n pis de l'edifici.

I tenint en compte el marc de dates amb què treballa l'organització, es confirma que la part del festival relacionada amb el cinema negre i criminal projectarà 5 pel·lícules que aniran repartides entre els dies 15 i 24 de setembre. Com a complement, els dies 18 i 19 de setembre es faran activitats relacionades amb la literatura de gènere negre i criminal.

Els que busquen experiències més agosarades i terrorífiques s'hauran d'esperar als dies 25, 26 i 27 de setembre amb la celebració del Sant Cugat Fantàstic. Aquest any l'edició comptaran amb un dia menys dedicat al gènere de terror a causa de la situació actual del mercat nacional i internacional del cinema. Tot i això, es projectaran 10 pel·lícules de gènere fantàstic i de terror, moltes d'elles inèdites a Catalunya.   

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris