El Festival de Sitges projecta al seu web una raresa de Jesús Franco

El Festival de Sitges posa a disposició del públic Vaya luna de miel, una pel·lícula perduda de Jesús Franco que fa dos anys va ser recuperada per la Filmoteca Espanyola. La pel·lícula estarà disponible de forma gratuïta al Sitges - Quadern de Bitàcola


El passat Festival de Sitges 2019 va projectar Vaya luna de miel (1980), una pel·lícula inèdita de Jesús Franco (1930 - 2013) que va ser recuperada per la Filmoteca Espanyola fa dos anys. Aquest tresor perdut del cineasta mai es va arribar a estrenar en sales de cinema i durant uns quaranta anys la pel·lícula va estar desapareguda, fins que la secció Seven Chance de festival de cinema català la va projectar. I a partir d'avui, Vagi lluna de mel es pot veure en obert a través del Quadern Bitàcora del web de Festival de Sitges.

L'origen de la recuperació de Vaya luna de miel s'inicia quan el 2018 van aparèixer al Centre de Conservació i Restauració de Cinematografia de Filmoteca Espanyola, els negatius del muntatge del film. La Filmoteca els va digitalitzar i va permetre la recuperació de la pel·lícula perduda de Jesús Franco.

Vagi lluna de mel és una adaptació de L'escarabat d'or (1843), un conte d'Edgar Allan Poe en "l'estil comèdia moderna", segons la va definir el mateix Franco. El repartiment compta amb Lina Romay, Emilio Álvarez i Antonio Mayans, entre d'altres.

Com comentàvem abans, el Festival de Sitges ofereix al públic la possibilitat de veure Vagi lluna de mel de Jesús Franco de forma gratuïta a través del web del Quadern Bloc del Festival, gràcies a un acord amb la mateixa Filmoteca Espanyola. El Quadern de Bitàcola és la nova proposta del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya per oferir continguts de cinema fantàstic i del mateix univers de festival.

Per veure Vaya luna de miel de Jesús Franco, clica AQUÍ.


Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. Respostes
    1. está claro en las https://peliculasonline.cloud películas... - ¡Me encantan las mujeres! Son criaturas hermosas, misteriosas, encantadoras y mágicas. ¡Inteligente, omnisciente!

      Elimina