[Crítica] BECKY - Jonathan Milott, Cary Murnion, 2020

 


-DIRECCIÓ: Jonathan Milott, Cary Murnion

-GUIO: Nick Morris, Lane Skye, Ruckus Skye

-ANY: 2020

-DURACIÓ: 100 min.

-PAÍS: Estats Units

-MÚSICA: Nima Fakhrara

-FOTOGRAFIA: Greta Zozula

-REPARTIMENT: Kevin James, Lulu Wilson, Joel McHale, Amanda Brugel, Robert Maillet, Ryan McDonald, Gage Graham-Arbuthnot, Mike Dara, Chandra Michaels, James McDougall, Isaiah Rockcliffe, Markus Radan, Charles Boyland, Andrew Siwik, Chelsea Barnes

-PRODUCCIÓ: Yale Productions, BoulderLight Pictures, BondIt, Buffalo 8 Productions, SSS Entertainment, SSS Film Capital, United Talent Agency







Lulu Wilson (La Maledicció de Hill House) interpreta Becky, una noia de tretze anys que no ha encaixat bé la mort de la seva mare. Ella acompanya el seu pare vidu, Jeff (Joel McHale), en una escapada de cap de setmana a una cabana remota, on es trobarà amb la núvia del seu pare (Amanda Brugel) i el seu fill petit. Becky és molt protectora amb la seva difunta mare, i no es pren bé la notícia que el seu pare es vulgui casar, de manera que decideix sortir de casa i anar pel bosc de passeig al costat del seu Pitbull. Mentre és allà, uns presos fugats atacaran la seva família.

Aquests criminals formen part de la Germandat Ària, liderada per Dominick (Kevin James), i tenen com a objectiu recuperar una clau que van perdre en el passat i que ara resulta posseir Becky per pura casualitat. Per trobar la clau, aquest grup criminal amenaça i tortura la família de Becky. Quan finalment Becky s'adona de tot, aquesta situació el fa despertar una fortalesa al seu interior que aconsegueix protegir-la, i armada amb uns llapis de colors, una regla per al dibuix i molta imaginació, decideix plantar cara a la Germandat Ària.

Becky arrenca sent un thriller de supervivència protagonitzat per una nena i acaba sent una pel·lícula de terror en què veiem néixer una assassina en sèrie. I és que, armada amb utensilis del col·legi i mala fe, Becky veu com de mica en mica desperta una cosa fosca al seu interior que la impulsa a matar sense remordiments. Un empoderament femení? No exactament, perquè no lluita per justícia o amor a la família, lluita per ella, per instint. A Becky veiem néixer una maníaca assassina que bé podria recordar una versió femenina de Michael Myers.

La dinàmica de Becky és d'un joc del gat i el ratolí pel bosc i dins d'una casa, amb una nena rebel que comença emulant Kevin McAllister de Solo a Casa per finalment deixar fluir una mica maligne i adult a l'interior. A aquest plantejament, els directors Jonathan Milott i Cary Murnion, no fugen de la violència i si, mostren sense pudor una nena de tretze anys assassinant amb agressivitat i fins i tot creativitat. De fet, la primera revisió de la pel·lícula per part de la MPAA (sistema censor nord-americà) va ser molt dura amb ells i va obligar els directors a retallar part del metratge.

Un complement interessant a la pel·lícula l'aporta la Germandat Ària. La relació de Dominick amb el seu fillastre Appex, que és un gegant culturista i exlluitador, evidencia que tot i tenir un pare manipulador i boig, el mal és innat, i qui té bon fons això mai no ho perd. El cas de Becky és semblant però a la inversa, perquè té una relació tòxica amb el seu pare, però demostra que és pura maldat. A Becky, la dicotomia bo-dolent està completament desdibuixada.

Becky és en general un entreteniment que desenvolupa el perfil d'un personatge femení molt potent, que és ben treballat al guió i que Lulu Wilson s'encarrega d'interpretar molt bé. Això no amaga que Jonathan Milott i Cary Murnion elaboren una pel·lícula de cinematografia acomodada, sense grans filigranes en so, realització i postproducció. I pel que fa al guió, senzill encara que complidor amb la proposta, li retraiem que hagi oblidat els secundaris, molt irrellevants i fins i tot sobrants.

Becky és una sorpresa positiva. Un exemple de com el mal és innat i que només necessita una espurna per fer-lo créixer i acabar creant un monstre despietat. El que és xocant és que es tracta d'una nena de tretze anys que no lluita pel bé, la justícia o la venjança, sinó per ella, per instint. A Becky veiem néixer una assassina en sèrie.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris