[Critica] BENNY LOVES YOU - Karl Holt, 2019



-DIRECCIÓ: Karl Holt

-GUIÓ: Karl Holt

-ANY: 2020

-DURACIÓ: 104 min.

-PAÍS: Regne Unit

-FOTOGRAFIA: John Bowe, Karl Holt

-REPARTIMENT: Karl Holt, Claire Cartwright, George Collie, James Parsons, Anthony Styles, Darren Benedict, Lydia Hourihan, David Wayman

-PRODUCTORA: Darkline Entertaiment






Tachaaaan! Benny t'estima i ho faria tot per tu, tot! Així és Benny, un osset de peluix que ha acompanyat Jack des de petit. Després de la mort inesperada dels seus pares, Jack, ja a les seves trenta, es veu obligat a madurar de cop i això implica també abandonar Benny. Però Benny no està disposat a desaparèixer de la vida de Jack així com així.

Amb aquesta premissa simple i... diguem-ho directament, ridícula, Benny Loves You és un exercici 100% autoconscient del tipus d'història que treballa, per així fer-li una volta tot i jugar amb les expectatives de l'espectador. Dirigida, escrita i protagonitzada pel britànic Karl Holt (el seu debut al cinema), Benny Loves You és una comèdia de terror molt intel·ligent en el seu concepte, que aprofita alguns dels mecanismes de l'horror més comuns al gènere, com són les portes mig obertes, llampecs, missatges escrits a la paret, així com efectes de so de tota mena, per realitzar una pel·lícula divertida que es consumeix en un sospir. De fet, la pel·lícula en cap moment té escenes estirades, i és que cada minut de pel·lícula té un o dos gags d'humor, sinó violència o horror. Benny Loves You és generosa en contingut i idees i d'una execució impecable. Tachaaan!

I "Benny t'estima" va repetint el peluix. És impossible no agafar afecte a aquest peluix de 40 cm que ho faria tot per tu, fins a assassinar de la manera més salvatge. És lleig de collons, però sempre està alegre, sempre vol jugar, abraçar-te i defensar-te, i fins i tot el seu caminar maldestre amb les potes sense tocar el terra desprèn una tendresa especial.

De fet, aquesta calidesa entre peluix i espectador ens recorda en certa manera la que solia aconseguir Charles Band amb les seves pel·lícules de marionetes a principis dels 90'. Tot i això, Benny Loves You és la pel·lícula que voldria fer Charles Band i no aconseguirà fer mai, i no només perquè és tècnicament impol·luta, sinó perquè hi ha sàtira, és autoconscient que el cinema de marionetes ja no té el seu impacte en el públic perquè aquell públic dels noranta va créixer. Diguem que, en certa manera, Benny Loves You és la Scream del cinema de terror de marionetes. Per cert, a l'escena final hi ha batalla entre joguines..., molt Band tot. Tachaaaan!

Volem remarcar que pel que fa a temes tècnics la pel·lícula no hi ha res a objectar-lo. L'animació de Benny és digital, però hi té aplicada uns moviments conscientment maldestres com si fos una marioneta de veritat, per la qual cosa es veu força realista. Per altra banda, Benny Loves You és molt generosa en gore i violència, tota física i sempre mostrada sense complexos.

Benny Loves You és una pel·lícula que fa sàtira del cinema de marionetes. A través d'un ritme trepidant, la pel·lícula és un no parar de situacions límit tant d'horror com d'humor, sempre tot molt autoconscient de l'argument ridícul que treballa per fer una volta de femella que serveix per jugar amb les expectatives de l'espectador. Benny Loves You és una pel·lícula que va de cara, amb les idees molt clares, i que ja ho podem dir: és una pel·lícula de culte instantània. Benny t'estima, i nosaltres volem Benny. 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris