[Crítica] THE QUEEN OF BLACK MAGIC (La Reina de la Magia Negra) - Kimo Stamboel, 2019


-TÍTOL ORIGINAL: Ratu Ilmu Hitam

-ANY: 2019

-DIRECCIÓ: Kimo Stamboel

-GUIÓ: Joko Anwar

-DURACIÓ: 99 min.

-PAÍS: Indonesia

-FOTOGRAFIA: Patrick Tashadian

-REPARTIMENT: Hannah Al Rashid, Ario Bayu, Adhisty Zara, Ari Irham, Muzakki Ramdhan

-PRODUCCIÓ: Rapi Films






Plantejada com un reinici no oficial de la saga Black Magic dels Shaw Brothers, The Queen of Black Magic és una proposta exòtica i atractiva provinent d'Indonèsia que els fans del cinema de terror no es poden deixar escapar. Com el seu títol indica, la màgia negra pren un caire fosc i violent en una trama en què un passat tèrbol torna en escena a la recerca de justícia.

Dirigida per un dels Mo Brothers, Kimo Stamboel, aquesta vegada el cineasta indonesi deixa de banda el terror físic per tornar als seus orígens amb The Queen of Black Magic, associant-se amb el popular guionista Joko Anwar. El resultat és una pel·lícula en què unes famílies acudeixen a un orfenat on els pares de cadascuna van créixer quan eren petits. Aquesta visita farà despertar una cosa sinistra que cerca venjança.

The Queen of Black Magic planeta una història de venjança en què la vilana és una bruixa que utilitza la màgia negra. Bellament rodada i amb un regust exòtic seductor, la pel·lícula és un entreteniment amb un guió que ha sabut cuidar cadascuna de les arestes de la història, a més de saber dosificar i planificar oportunament les escenes d'horror. De fet, els primers 40' de pel·lícula serveixen per coure un sofregit de misteris no resolts que després acaben filant els uns amb els altres.

Això no obstant, resulta problemàtic per a l'espectador l'excés de personatges, cosa que resta força dramàtica a una història que la requereix. Sense un protagonista clar, The Queen of Black Magic avança cap a un rumb clar i amb una justificació clara, però sense un ganxo prou fort perquè interessi el que compta. De fet, aquesta és la tasca principal d'un protagonista.

Tot això no impedeix que Kimo Stamboel utilitza l'escola de Sam Raimi per oferir als fans de l'horror una pel·lícula en què els fantasmes, body horror, insectes i gore es combinen diabòlicament per fer tancar els ulls a l'espectador en nombroses ocasions. I no, no hi ha ni mica d'humor a The Queen of Black Magic. Només trobem a faltar una posada en escena de l'orfenat una mica més sinistre, ja que tot es veu massa fred, net i ordenat, quan a la pel·lícula li encaixaria millor una textura més fosca i tèrbola.

Amb tot això, The Queen of Black Magic desemboca a un final amb poca èpica i una mica ximple, deixant així un mal sabor de boca. És com si la pel·lícula perdés la inspiració en el seu tram final, i no només en la narració sinó també en la diabòlica creativitat del duet Kimo Stamboel-Joko Anwar per a les escenes d'horror.

The Queen of Black Magic és una pel·lícula de terror de pura raça que està per sobre de la mitjana. El talent i l'horror de l'exòtica Indonèsia s'uneixen en una proposta accessible per al públic internacional amb una història de venjança ben treballada però mal acabada. No explica res de nou, però com ho explica, amb aquestes incòmodes escenes d'horror, serviran per arrencar els aplaudiments dels fans del gènere, i només per això ja val la pena donar-li una ullada.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris