'La Llorona' de Jayro Bustamante nominada als Globus d'Or

És la primera pel·lícula de la història de Guatemala i també de Centreamèrica en ser nominada als Globus d'Or. La Llorona participarà en la Gala en la categoria de 'Millor pel·lícula de parla no anglesa'.


Per a molts els Globus d'Or són una bestreta del que acabaran sent els Oscars. El 28 de febrer se celebrarà l'esdeveniment en què es premiaran les millors produccions de cinema i televisió de l'any, amb un format encara per concretar, en què serà la seva edició número 78.

Una de les produccions que participarà en la Gala és de Guatemala i de gènere fantàstic. Es titula 'La Llorona', pel·lícula dirigida per Jayro Bustamante que aconsegueix fer història per ser la primera pel·lícula centreamericana a ser nominada als Globus d'Or.

'La Llorona' ha estat nominada a la categoria de Millor pel·lícula de parla no anglesa. Un anunci que es va fer públic a través d'un vídeo en temps real a la web oficial de l'esdeveniment així com a les xarxes socials.

I va ser a través del compte oficial a Instagram de 'La Llorona' que Jayro Bustamante va compartir amb els seus seguidors un vídeo on mostrava la seva felicitat, orgull i agraïment a l'esforç de tot l'equip de la pel·lícula. Va dir:

S'imaginaran l'enorme emoció que representa per a nosaltres estar nominats per als Globus d'Or. Això no és només un orgull personal i professional meu o de l'equip que va treballar en aquesta pel·lícula. També és un orgull nacional, estem fent història perquè és la primera vegada que, com a país, com Guatemala, arribem a aquest estat, i també com a Centreamèrica arribem a aquest lloc. [...] Molts ja coneixen la nostra història com a país, hem estat silenciats durant molt de temps, i ara som aquí, explicant en veu alta les històries que tenim al nostre cor. Li ho agraeixo molt, una abraçada, seguim encreuant els dits, i seguim!



'La Llorona' va formar part de la Secció Oficial de TerrorMolins 2020, i va acabar obtenint el premi a la Millor Pel·lícula. És una coproducció entre Guatemala i França, amb les empreses La Casa de Producció, Les Films du Volcan, i El Ministeri de Cultura i Esports de Guatemala.

La pel·lícula arrenca amb Alma i els seus fills, que són assassinats en el conflicte armat de Guatemala. Trenta anys després, s'obre una causa penal contra l'Enric, un general retirat que va estar al capdavant del genocidi. Però el judici és declarat nul i ell és absolt, i l'esperit de 'La Llorona' s'allibera per vagar pel món com una ànima perduda entre els vius. A les nits, l'Enric comença a sentir plorar. La seva dona i la seva filla creuen que està patint accessos de demència relacionats amb l'Alzheimer...

El seu recorregut per festivals de cinema de gènere del món, li ha valgut un reconeixement internacional gens menyspreable. De fet, 'La Llorona' forma part de les 20 millors pel·lícules de l'any per la revista Rolling Stones. També va ser reconeguda per la Societat de Crítics de Cinema de Boston, la Bioston Society of Film Critics (BSFC), i en àmbit local va arrasar als guardons del Festival Ícar centreamericà.

'La Llorona' també participarà en els Oscars en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional? Per ara, la pel·lícula de Jayro Bustamante és la pel·lícula escollida per Guatemala per representar el país als Oscars, que és una de les 93 candidates a ser nominades en aquesta categoria. El 15 de març l'acadèmia de Hollywood donarà a conèixer totes les pel·lícules nominades.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris