20 pel·lícules independents de terror pel 2020

S'acaba el 2019 i ja va sent hora de començar a pensar en el que ens portarà el 2020. Crec que tots els fans del gènere de terror esperen amb ganes poder veure pel·lícules com Antlers, Halloween Kills, Gretel i Hansel, Expedient Warren 3, Antebellum, Fantasy Island, un lloc tranquil 2, Underwater..., O projectes per a la pantalla petita com els serials d'animació de Uzumaki i Vampire Hunter d: Resurrection. Però més enllà d'aquests títols prometedors hi ha altres que també s'estan coent ara mateix, però fent menys soroll, i ens referim a aquells que no gaudeixen del privilegi dels mitjans generalistes i que se les apanyen amb pressupostos baixos. Parlem de la Sèrie B, de cinema independent de gènere de terror.

En aquesta entrada farem un repàs a 20 pel·lícules independents de terror que es podran veure el 2020. Esperem que la lectura us il·lusioni tant com a nosaltres escriure-la.




Probablement és la pel·lícula de terror llatinoamericana més atractiva de les que s'acosten en 2020. Per als que no coneguin el projecte, La Casa és una pel·lícula xilena que està inspirada en fets reals, i narra una història gravada en temps real i sense talls. Va ser rodada a l'endimoniada casa Dubois, una casa on es diu que de vegades ocorren successos violents i paranormals.

_____



Es tracta del tercer llargmetratge que dirigeix ​​el cineasta català Marc Carreté després Asmodexia i After the Lethargy. El Espiritista suposarà el retorn de director a un terreny explorat a Asmodexia, com és la temàtica dels conflictes espirituals, i en ella un espiritista haurà de plantar cara a un ens maligne. Segons Carreté, L'Espiritista serà la seva pel·lícula més terrorífica, i a ser sincers el teaser tràiler presentat al Sitges Coming Soon 2019 ens va deixar mal cos...

_____



Macoto Tezka, fill del "déu" del manga Osamu Tezuka, no és conegut al Japó per heretar el talent del seu pare i dibuixar historietes. Ell és director de cinema, i per a l'any vinent presentarà el seu nou llargmetratge: Tezuka 's Barbara, l'adaptació a cinema del cèlebre manga d'homònim títol que va dibuixar el seu pare entre 1973 i 1974. Qui no conegui el manga original, Barbara és una obra que barreja l'erotisme amb la fantasia, la violència i la intriga, tot sota una història d'un home que s'obsessiona amb una dona. Per a aquesta adaptació Macoto Tezka tendeix a director de fotografia Christopher Doyle, habitual en les pel·lícules del cineasta hongkonges Wong Kar Wai. La cosa promet.

_____



No entenem per què la circulació per festivals de The Onania Club no ha començat encara si el seu director, Tom Six, fa uns set mesos va anunciar que la pel·lícula ja estava acabada. Alguns com jo ens estem impacientant ..., però també estem convençuts que el 2020 per fi es podrà veure. Per als que desconeguin el projecte, The Onania Club és la nova pel·lícula de Tom Six, director de la trilogia del Centpeus Humà, i amb ella se'ns mostrarà a un club privat de dones que s'exciten veient misèries humanes. Segons Tom Six, The Onania Club serà la pel·lícula més incòmoda de veure de la seva carrera.

_____



Es tracta d'una space-opera amb tints de terror que fa anys que es produeix, i ja s'ha confirmat que el 2020 per fi estarà acabada. D'origen alemany, té a director i guionista Oliver Tietgen (ABCs of Superheroes) com a responsable del projecte, que ha treballat al costat del gran Steve Howarth (Moon), el creador dels FX. Fins a la data Violent Starr ja disposa d'un prometedor teaser tràiler, i recomanem que el mireu, perquè la seva combinació de naus espacials, alienígenes, guerreres, sexe i violència, és seductor amb totes les forces. Per cert, en el repartiment està Michael Berryman (Els pujols tenen ulls, Benedicció Mortal) interpretant a un planeta (sic), la guapíssima Bianca Bradley (Wyrmwood, Osiris Child), el guaperes de Kim Sonderholm (Hitman) i fins al mític realitzador italià Luigi Cozzi.

_____



La pel·lícula és una antologia de quatre històries curtes dirigides per quatre cineastes especialitzats en horror extrem, com són Lucio A. Rojas, Domiziano Cristopharo (també creador del projecte), Kai E. Bogatzki i Lorenzo Zanoni. Cada un d'ells explorarà través del body-horror la temàtica de la contaminació. Confiem de ple que ILL: Final Contagium sigui la pel·lícula definitiva del subgènere body-horror, el que per a nosaltres és el subgènere amb més potencial de l'actualitat.

_____



Fans de Puppet Master, atents! Perquè Charles Band ara mateix es troba treballant de ple en un spin-off de la saga: Blade: The Iron Cross. Si bé fa uns dies us mostràvem el primer teaser tràiler de la pel·lícula -i ens va deixar una sensació de decepció total-, això no treu la importància que té per a la franquícia aquesta pel·lícula. Tots els fans de la productora Full Moon volem conèixer l'origen del titella Blade, i per això només haurem d'esperar fins al mes de març.

_____



Takashi Shimizu, director de pel·lícules com Ju-On, tornarà a la gran pantalla amb una pel·lícula de terror titulada Howling Village, inspirada en la llegenda urbana japonesa de la ciutat fantasma d'Inunaki. En ella, els fans de Shimizu es retrobaran amb fantasmes inquietants, passats tempestuosos i morts que prometen veritable horror, o si més no això és el que es pot apreciar en la seva tràiler oficial.

_____



Més enllà de The Raid existeix cinema a Indonèsia. Poden donar fe d'això dels The Mo Brothers (Macabre, Headshot), dos cineastes que porten anys apostant pel terror i que el peten al seu país. The Queen of Black Magic és la nova pel·lícula, però la dirigeix ​​Kimo Stamboel en solitari, que és un dels dos cineastes que componen el duo The Mo Brothers. Segons ha explicat el director, The Queen of the Black Magic s'allunyarà de la violència física dels seus treballs anteriors per centrar-se en l'horror psicològic.

_____



Heu vist ja el tràiler? Encara no? Doncs ja trigueu. Blood Vessel és la nova pel·lícula del director australià Justin Dix (Crawlspace), en què aquest cop el terror s'estén dins d'un vaixell de l'Alemanya nazi on uns subjectes han de plantar cara a una perillosa epidèmia. Vaixells, nazis, virus i zombis, en un survival en espai limitat que de ben segur farà les delícies dels fans de l'horror més prejudicis.

_____




No és una novetat, però vist que The Profane Exhibit ha estat desapareguda des de 2013 i que la distribuïdora Unearthed Films ha anunciat la seva distribució en format físic, hem decidit incloure-la a la llista. Es tracta d'una antologia de curts de terror dirigits per cineastes com Ruggero Deodato, Jose Mojica Marins i Nacho Vigalondo, que segons diuen els pocs que van arribar a veure-la es tracta d'una orgia de violència, gore i perversió que no deixaran indiferents als fans de l'horror. Això, també reconeixen en general que és un desastre de pel·lícula ... Ja ho veurem.

_____



Sota l'etiqueta de "thriller psicològic amb fantasia", el director basc Juanma Bajo Ulloa (Airbag) prepara el seu debut al gènere de terror amb Baby. En la passada Sitges Coming Soon 2019 vam veure el teaser tràiler de la pel·lícula i hem de reconèixer que és una autèntica passada. Elegant, terrorífica i en general de bona factura, no debades va ser la producció escollida pel Festival de Sitges per representar-la al Fantastic 7 de Cannes. Estem convençuts que Baby deixarà empremta.

_____



El passat i present de les reines del crit es donaran cita en aquesta pel·lícula de títol interminable. Killer Babes and the frightening Film Fiasco és una producció independent de terror que narrarà com una festa s'acaba convertint en un acte de supervivència, quan un grup de femelles salvatges porta a terme una brutal matança contra els convidats. Un argument que serveix per acollir actrius de culte com Linnea Quigley, Lisa Wilcox i Debbie Rochon, a més del talent present com són Tristan Risk (American Mary), Jenna Kanell (Terrifier), Arianna Tysinger (The Conjuring), Emma Bellony (The Strangers) i la guapíssima Tiffany Sheppis (Victor Crowley). Tema a part és el preciós teaser pòster de la pel·lícula.

_____



Es tracta del tercer lliurament de la saga del col·leccionista després de The Collector (2009) i The Collection (2012). Estarà dirigida per Marcus Dunstan, i comptarà per al repartiment amb actors de la talla de Tom Atkins i Randy Havens, a més dels repetidors Josh Stewart i Emma Fitzpatrick. The Collected servirà per tancar la saga, per la qual cosa esperem que el bany de sang sigui memorable.

_____



I seguint amb les seqüeles, toca parlar de Terrifier 2. El pallasso Art ressuscitarà a través d'una entitat sinistra i tindrà com a objectiu caçar i destruir una adolescent i al seu germà menor, a la nit de Halloween. Més cinema de pallassos, però és que entre tota la morralla de pel·lícules de pallassos dels últims anys probablement només se salva Terrifier, i el 2020 gaudirem de la seva continuació. Per cert, de nou estarà escrita i dirigida per Damien Leone.

_____



A qui no li faria por quedar-se atrapat de nit en un dipòsit de cadàvers, estar sol, i que a sobre els morts comencessin a donar senyals de vida? Potser això ho hem vist ja en diverses pel·lícules com L'autòpsia de Jane Doe, Cadàver o Morto Nao fala, però la veritat és que el potencial terrorífic de la situació dóna molt de joc. Doncs a aquesta idea es sosté la futura Nightshift, pel·lícula de terror filipina que recentment ha publicat el seu tràiler oficial i que ens ha deixat completament gelats.  

_____



No tot en aquest llistat necessàriament ha de ser ficció. A Serbian Documentary és un documental sobre la polèmica A Serbian Film que s'estrenarà el 2020, a causa de el desè aniversari de la pel·lícula dirigida per Srdjan Spasojevic. Poc se sap sobre el projecte, més enllà que la productora i distribuïdora Unearthed Films s'ha encarregat de produir-la. A més, el seu responsable, Stephen Biro, és el director del documental en col·laboració amb el mateix Srdjan Spasojevic. Sens dubte aquest documental servirà per aclarir molts dubtes de la qual ha estat, sense cap dubte, la pel·lícula de terror més polèmica dels últims 20 anys.

_____



Encara no està del tot confirmat si Wrong Turn: The Fundation serà un reinici de la saga, però tot apunta que sí que ho serà. El que sí que és conegut és que Alan B. McElroy és la persona que ha escrit el guió, la mateixa persona que ha escrit tots els guions de la saga. A més, aquesta setena entrega, comptarà amb la presència de l'actriu d'origen madrileny -encara criada a Sitges-, la catalana Charlotte Vega, que serà la protagonista de Wrong Turn: The Foundation. Nosaltres ens considerem molt fanàtics de la saga, i ens inquieta desconèixer que és el nou que pot aportar Alan B. McElroy a la franquícia.

_____



Meander és un survival protagonitzat per la guapíssima actriu Gaia Weiss, que haurà de sobreviure a una travessia per uns tubs plens de trampes mortals. També estarà en ella Bérénice Marlohe, la noia Bond de Skyfall. Poc se sap sobre el projecte més enllà que el rodatge de la pel·lícula va començar fa un mes, i que, segons el seu director Mathieu Turí, encara que la premissa Meander pugui recordar molt a títols com Cube o Saw la pel·lícula serà molt diferent. L'esperem amb ganes.
.
_____



Murdershow és una pel·lícula de terror canadenc el teaser tráiler ens va deixar enamorats. Recull l'herència del Rob Zombe primerenc, amb l'objectiu de portar a l'espectador cap a un perillós joc de supervivència a què només es pot accedir a través de la Dark web. La pel·lícula està protagonitzada per James Duval (Donnie Darko), Jason Lively (El terror truca a la porta, Terrifier 2) i Natasha Henstridge (Species). No us perdeu el tràiler, perquè si us mola Rob Zombie aquesta és la vostra pel·lícula de l'any 2020.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris