Àngel Sala respon a Wismichu per la polèmica projecció de BOCADILLO al Festival de Sitges

La roda de premsa que va donar a conèixer el Palmarès de títols premiats, també va servir perquè el director de festival, Àngel Sala, donés explicacions pel que ha passat sobre la broma del youtuber Wismichu a l'organització i públic de Festival

La roda de premsa que va donar a conèixer el Palmarès de títols premiats de l'edició 2018 de Festival de Sitges, també va servir perquè el director de festival, Àngel Sala, donés explicacions pel que ha passat sobre el "troleig" del youtuber Wismichu a l'organització i públic del Festival amb la seva producció Entrepà. Anem per parts.

Abans d'entrar en les declaracions d'Àngel Sala, crec oportú situar els més despistats. El youtuber Wismichu presentar a Sitges un nou episodi de la seva producció Bocadillo, un metratge que ningú del Festival va poder veure abans de la seva projecció (era una condició del mateix Wismichu per projectar a Sitges el seu episodi). Un cop va començar la projecció, i amb la sala plena de gent que va pagar 11 € per veure aquest capítol de la sèrie, tots es van adonar que en realitat es tractava d'un vídeo de 3 minuts que s'anava repetint en bucle, només alterat per petits detalls que modificaven el seu contingut. Òbviament, el cabreig (lògic) del públic va generar tota mena de crits, insults i amenaces a l'organització del Festival per haver permès aquest despropòsit. La polèmica no va quedar allà, i va seguir en xarxes socials amb més insults i greus amenaces als membres de l'organització, mentre que, Wismichu, va aconseguir el que es va proposar des d'un principi: fer una broma de mal gust al Festival.


(Wismichu)

A això, Àngel Sala va tenir unes paraules: "Nosaltres vam obrir la porta del Festival a Wismichu amb el seu episodi de Bocadillo. Vam voler obrir-nos a YouTubers aquest any, i com coneixíem Entrepà ens va semblar interessant incloure-ho a la programació de Festival. Nosaltres no vam veure el resultat final i confiem en ell. A molts els va semblar ofensiu, i jo, com a director de Festival de Sitges, vull demanar disculpes si algú s'ha sentit ofès. Un cop produït el succés, caldria relacionar-lo amb el que va succeir en xarxes socials. Van haver-hi impresentables persones, gent perillosa que ens amenaçava i insultava, concretament al subdirector de festival Mike Hostenk. El meu equip és professional i ho dóna absolutament tot durant deu dies, i em sembla vergonyós que gent des de casa, que no fa res pel món de la cultura, tingui aquesta conducta. Exigeixo disculpes públiques d'aquestes persones. Nosaltres simplement vam voler abastar més públic, però per favor, no convertim tot això en un Assassination Nation", va finalitzar Sala amb ironia.

Des de La Zona Morta condemnem les amenaces i insults als membres de l'organització del Festival, perquè és intolerable que una cosa així passi. No obstant això, creiem que incloure a YouTubers en la programació de Festival que només busquen la reacció del públic cridant l'atenció de qualsevol manera, és pegar-se un tret al peu. Wismichu va aconseguir el seu propòsit, i Sitges ha donat peu a què això pogués passar. També, no oblidem que hi ha un públic al darrere que segueix la merda que publica aquest youtuber, i que paga una entrada d'11 € per veure-ho abans que qualsevol altra producció de gènere fantàstic d'entre les gairebé 200 programades. Per desgràcia, Wismichu és només la materialització del borreguisme de la societat d'avui.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris