Crònica i imatges de la 'Junji Ito Exhibition', a la Span Art Gallery (Tòquio)


La Junji Ito Exhibition va tenir lloc entre els dies 23/03 i 09/04 de 2019, coincidint amb la sortida a la venda del primer artbook oficial de l'autor: Junji Ito Artbook: Ikei Sekai


En ple centre de barri de Ginza (Tòquio), probablement el lloc de major memòria cau econòmic de la ciutat, se situa al Span Art Gallery. Es tracta d'una galeria d'art on artistes de tot tipus exposen les seves obres a més de complir la funció de mercat d'obres d'art, un lloc on dibuixants de prestigi com Suehiro Maruo o Takato Yamamoto han tingut la seva presència en ella, a més del nostre protagonista del post: Junji Ito.

L'exposició dedicada a Junji Ito, titulada Junji Ito Exhibition, es va celebrar entre els dies 23/03 i 09/04 de 2019, coincidint amb la sortida a la venda del primer artbook oficial de l'autor, titulat Junji Ito Artbook: Ikei Sekai. Es tracta d'un llibre publicat per Asahi Shimbum Publications que recull 133 il·lustracions de l'autor, algunes d'elles inèdites fins ara, i que serveix per repassar amb tot luxe i detall el corpus de l'obra de Junji Ito, un corpus que avui ja s'estén a una inesgotable carrera de trenta anys. També, el llibre inclou una entrevista exclusiva amb l'autor.



La Junji Ito Exhibition comptava amb nombroses il·lustracions originals de l'autor, centrant-se sobretot en les seves obres més populars, com són Tomie (ECC Ediciones), Les capritxoses malediccions de Sotxi (ECC Ediciones), Aula Demoníaca (Edicions Tomodomo), Muerto enfermo de amor ( ECC Ediciones) i Gyo (ECC Ediciones), a més d'alguns Relatos Terroríficos (ECC Ediciones). L'exposició no permetia fer fotografies, però sí que es van poder fer al marxandatge exclusiu per a l'esdeveniment així com de les litografies que es van posar a la venda per un mòdic preu d'uns 30-50.000 iens (lliure d'impostos), que equivalen a uns 400 € més o menys. Un preu car, però que no va ser excusa perquè la gent les comprés, com ara la de la portada del Junji Ito Artbook: Ikei Sekai, una il·lustració que va realitzar Junji Ito en exclusiva per al llibre en aquest mateix 2019 i que és espectacular, molt bella i terrorífica a parts iguals, carregada de detall i horror, i que pràcticament va arribar a esgotar-se. La que sí que ho va fer va ser la dedicada a Tomie, una imatge a tot color en què la protagonista se la podia veure amb nombrosos talls pel seu cos en què era una sagnant il·lustració, i que per cert, també està inclosa en el Junji Ito Artbook: Ikei Sekai.



La presència de Junji Ito a l'exposició va ser el dia 06/04, i va signar exemplars del seu Junji Ito Artbook: Ikei Sekai a 100 persones, una xifra limitada als que setmanes abans es van inscriure primer a través del web oficial de l'exposició . Alguns com nosaltres ens assabentem tard i ens vam quedar sense signatura, però vam poder deixar-li un missatge a l'autor japonès, i és que tots els assistents podien dedicar-li unes paraules d'agraïment a la seva obra.

A continuació us deixo amb unes poques imatges de l'esdeveniment, però sobretot del marxandatge exclusiu de Junji Ito, que de ben segur us agradaria tenir i que podeu obtenir clicant AQUÍ. Samarretes, llibretes, portafolis, postals,... Així com el Junji Ito Artbook: Ikei Sekai i les litografies.  








(un servidor)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris