Discurs antifeixista de Dennison Ramalho a la presentació de MORTO ÑAO FALA a Sitges

Dennison Ramalho va denunciar davant els centenars de persones que van anar a veure la pel·lícula Morto Ñao Fala l'actual situació d'extrema gravetat que pateix el Brasil


Durant la presentació de la pel·lícula brasilera Morto Nao Fala a l'Auditori Melià de Sitges, a càrrec del seu director Dennison Ramalho, aquest va aprofitar per dirigir un missatge al públic assistent. El seu missatge anava amb relació a l'actual situació política de Brasil, en què el candidat a la presidència Jair Bolsonaro, un militar i polític d'ultradretA (a més de reconegut racista, homòfob, masclista i que a més no condemna la violència als carrers dels seus seguidors), és el més ben situat per presidir Brasil. A la primera volta de les eleccions del dia 7 d'octubre va obtenir el 46% dels vots, a falta d'una segona volta prevista per al dia 28 del mateix mes. Bolsonaro forma part del Partit Social Liberal, un partit que no es determina ni de dretes ni d'esquerres, és a dir, que és un partit nacionalista ranci que abraça el pitjor de l'extrema dreta.

Amb aquesta situació, i com apuntava a l'inici, Dennison Ramalho va voler denunciar davant els centenars de persones que van anar a veure la pel·lícula Morto Ñao Fala l'actual situació d'extrema gravetat que pateix Brasil. Però no només ell es va dirigir al públic per denunciar aquesta situació, ja que també els directors de la pel·lícula d'animació brasilera Tito e os Pássaros (Gabriel Bitar, André Catoto i Gustavo Steinberg), van aprofitar la projecció de la seva pel·lícula al cinema El Retiro per dirigir al públic de Sitges un missatge d'auxili.

Nosaltres només vam poder escoltar el discurs de Dennison Ramalho, i va dir el següent:

"Vull donar les gràcies a Sitges, a Globus Films, a la Casa del Cinema i a Canal Brasil per ser avui aquí. Us portem una pel·lícula brasilera que esperem que us espanti de veritat. Hi ha una història de fons que és la violència que s'està vivint al Brasil, i és que el Brasil és un país molt complex, amb crim, pobresa i brutalitat policial, i en general és un lloc no apte per als febles. Per a mi és un luxe poder venir a festivals i poder compartir amb l'audiència el divertit que és fer pel·lícules de terror, però ara mateix, tant el meu productor com jo, estem molt espantats amb el que està passant a la vida real del nostre país, perquè és una cosa que ens està portant cap a l'abisme. Nosaltres, ara mateix, estem fent un retorn cap a l'autoritarisme, al feixisme més brutal. Tant el 7 d'octubre com el 28 d'octubre estan tenint lloc les eleccions presidencials al nostre país. Més del 40% dels brasilers han votat cegament contra els líders polítics anteriors i això ha fet que el segon candidat sigui vist com un salvador, com una persona que ens rescatarà i ens salvarà dels valors de l'ultracatolicisme. El nom del líder feixista és Jair Bolsonaro, un racista confés, misogin i homòfob, i que ha proclamat sense cap classe de mirament l'admiració als torturadors que van actuar entre 1964 i 1985 en la dictadura militar que va tenir lloc al Brasil. Ha promès línies de govern molt més dures i ha dit que portarà el país a una era d'abús polític, censura, brutalitat policial i un atac directe als drets civils i drets humans. I el pitjor de tot és que ja ha guanyat la primera tanda de les eleccions al Brasil [7 d'octubre], i té moltes probabilitats a tornar a guanyar el 28 d'octubre. Molts dels seus votants al Brasil estan intimidats, i els que no ho són estan amenaçats, arribant a ser assaltats al carrer per silenciar les seves veus, a més d'haver-hi múltiples agressions físiques a gais i activistes feministes, avisant-los ja de pas que tenen els dies comptats perquè Bolsonaro està arribant. Si us plau, voldria que tots fóssim conscients d'aquest escenari tan terrible, i vull que el món sàpiga el que està passant al nostre país. Si us plau, compartiu notícies, articles i totes les coses que vagin sortint sobre aquest candidat i aquesta candidatura tan criminal. Si coneixeu algun ciutadà brasiler, si us plau, demaneu-li que voti contra Bolsonaro, ajudeu-nos a restablir la llibertat, la tolerància, l'amor i a prevenir que el monstre del feixisme torni i es quedi en el poder. Esperem que gaudiu de la pel·lícula i que nosaltres puguem tornar l'any que ve a Sitges amb un esperit més lleuger. Moltes gràcies."


VÍDEO DEL DISCURS I PRESENTACIÓ DE LA PEL·LÍCULA:  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris