El fantàstic català se cita a Sitges 2018

S'estrena en primícia mundial Superlópez, adaptació del personatge creat pel dibuixant Jan que en el seu 45 aniversari sobrevolarà l'Auditori Melià de Sitges


La producció catalana L'any de la plaga -adaptació de la novel·la de Marc Pastor d'homònim títol- dirigida per Carlos Martín Ferrera, es presentarà a la Secció Oficial de Sitges 2018. Juntament amb ella, s'estrena en primícia mundial Superlópez, adaptació del personatge creat pel dibuixant Jan que en el seu 45 aniversari sobrevolarà l'Auditori Gran Meliá de Sitges, gràcies a l'adaptació a la pantalla dirigida per Javier Ruiz Cladera i protagonitzada per Dani Rovira. Dins de la secció Òrbita L'ombra de la llei, el segon treball del realitzador Dani de la Torre després de la seva òpera prima El desconegut, també tindrà la seva estrena mundial a Sitges. Aquests dos últims títols no tenen res a veure amb el gènere fantàstic.

En sessions especials es presentaran El Pionero, el cinema parapsicològica de Sebastián D'Arbó, i Shattered Fragments, l'última producció de Afilm International Film Workshop, realitzada per alumnes i professors d'aquesta escola de cinema situada a Sitges. A més, es podrà veure el primer capítol de la nova sèrie produïda per TV3 basada en una idea original de Sergi Belbel, Si no t'hagués Conegut.



No obstant això, trobem a faltar alguns treballs que apuntaven a estar al Festival de Sitges i finalment no ha pogut ser. L'absència més destacable és, sens dubte, Anunnaki, los caídos del cielo, la pel·lícula dirigida per Joan Frank Charansonnet i Rubén Vilchez i que finalment no ha pogut arribar pel Festival pel fet que el procés de postproducció no ha pogut concloure. Sens dubte és una llàstima, per a una pel·lícula de producció independent amb pretensions de distribuir internacionalment, i que toca un tema tan interessant com popular.

Però també hi ha més títols que tristament no podem veure a Sitges. És el cas de Cautivos, pel·lícula del cineasta Hugo Cobo que realitzada amb molt pocs mitjans ja ha causat enrenou per les xarxes, i bé, encara que no puguem veure-la a Sitges esperem poder fer-ho en els molts altres festivals del territori. Altres pel·lícules com Sant Martí o Dràcula de Denise Castro són altres pel·lícules petites, però que ja han estat estrenades en altres festivals (també internacionals) i han començat a acumular premis, i per això considerem que bé podrien haver tingut una passada a Sitges, sobretot en sessions nocturnes de Midnight X-Treme. I la que ha estat una absència inesperada en el programa d'aquest any ha estat After the Lethargy, l'última pel·lícula de Marc Carreté que ha estat produïda amb el seu particular productora, Creatures of the Dark, i que des d'aquí li desitgem molta sort en el seu futur. Aquesta pel·lícula ja va ser projectada en Fantaspoa i per tant demanava a crits ser presentada davant el públic català en un festival com Sitges. Però en general totes les pel·lícules que reivindico en aquest post ja estan produïdes i han començat a distribuir-se per festivals de tot el món, i per tant, al Festival de Sitges, com a festival de cinema català que també és, creiem que hauria d'haver donat molta més presència al nostre cinema, el cinema català.

Tema a part és que per dinovè any consecutiu, la SGAE, la Fundació SGAE i el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, celebren els Premis SGAE Nova Autoria, -dins la secció Noves Visions-, que ofereixen als autors emergents d'escoles de cinema de Catalunya la possibilitat d'exhibir els seus treballs i donar-los a conèixer en el marc d'un festival de projecció internacional. Aquest any es compta amb la participació de 12 escoles, que han presentat un total de 30 treballs audiovisuals. Segons el gènere, s'han presentat 19 treballs de ficció, 3 d'animació i 8 documentals. Els treballs que es presenten opten a les categories de millor guió, millor direcció i millor música original. El jurat dels Premis SGAE Nova Autoria estarà format per Lluís Arcarazo (guionista, director i productor executiu), Xavier Capellas (compositor) i Carla Simón (directora i guionista). El talent català se cita a Sitges.  

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris