El nou fantàstic català aterra al Sitges 2019 amb de propostes innovadores

Fins a sis pel·lícules amb participació de capital o talent català seran presents al Festival de Sitges 2019. Dues d'elles a la Secció Oficial a Competició


Les últimes produccions catalanes de gènere que s'exhibiran a Sitges 2019, són una clara aposta per donar veu i consolidar una nova generació de creadors destinats a conformar una marca d'identitat d'èxit comercial i prestigi, en els nous mapes de l'audiovisual contemporani global. Coproduccions catalanes, cinema independent, documental o de gènere, amb estrelles de Hollywood o talent emergent, debutants o repetidors... El fantàstic català torna a Sitges amb més força que mai.



Secció Oficial Fantàstico: Dues produccións amb participació catalana


A la secció més important del Festival de Sitges destacarà la presència de dues produccions en què capital i talent català s'han unit esforços. Destacarà el thriller independent i valent titulat Cordes, del tarragoní José Luis Montesinos -guanyador del Goya pel curtmetratge El Corredor.

D'altra banda estarà present l'ambiciosa Paradise Hills, una pel·lícula de ciència-ficció i feminisme coproduïda per Nostromo Pictures (Barcelona) en què es mostrarà un univers visualment fascinant que ha estat creat per la mirada femenina de la seva directora, Alice Waddington. La pel·lícula va tenir la seva première mundial a Sundance 2019, i compta amb la participació de Nacho Vigalondo en el guió, a més de la d'estrelles de la indústria de Hollywood com són Emma Roberts i Milla Jovovich

Les dues pel·lícules estan dirigides per dos debutants al fantàstic i que competiran en la secció oficial de Sitges 2019.



Secció Òrbita: Tres premières


La secció Òrbita, dedicada al thriller, l'acció i l'aventura, a més d'obrir amb l'estrena europea de 4x4, coproducció catalana-argentina dirigida per Mariano Cohn que es revela com un dels grans exercicis de tensió de l'any. Es tracta d'una pel·lícula argentina amb la participació de la productora catalana Mediapro.

També estarà present La gossada, el nou treball de minimalisme efectiu i brillant de Carlos Martín Ferrara, el director de Zulo i L'any de la plaga. Aquesta pel·lícula ha estat rodada a Barcelona i produïda per Indomable Pictures, empresa productora establerta també a Barcelona.

El misteri i el suspens d'alt voltatge tampoc faltarà amb la segona entrega de la trilogia literària Baztan, de Dolors Rodó, Llegat en els ossos, dirigida per Fernando González Molina. La productora Nostromo Pictures també ha participat en la producció, i actors com Francesc Orella (Merlí) o Miquel Fernandez (Vulcania) tindran participació en ella.



Noves Visions: El satanisme americà en el punt de mira


Des de l'Amèrica més profunda, després endinsar-se amb American Jesus (imatge de capçalera) en el costat més excèntric de l'evangelisme americà, Aram Garriga torna a la carretera per explorar amb el seu tercer documental les claus del moviment religiós satànic als Estats Units amb American Satan on enumera els misteris i els pànics morals de la controvertida Església de Satanàs.

American Satan se centra en la controvertida Església de Satanàs, fundada el 1966 a Califòrnia per un exorganista i domador de lleons anomenat Anton Szandor LaVey. Aquesta església sempre ha estat envoltada de misteris, escàndols i pànics morals. Avui, sens dubte, s'ha convertit en un dels fenòmens més fascinants del pluralisme religiós nord-americà.


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris