Es resol l'enigma? La veritable identitat de Jack l'Esbudellador


Un dels misteris més populars i que mai es van resoldre és sens dubte el cas de Jack l'Esbudellador. Molt s'ha escrit sobre ell, també s'han explicat moltes teories, aparegut sospitosos de tota mena, i òbviament el cinema també ha volgut fer negoci en nombroses ocasions.

Però al llarg de les últimes dècades, gràcies als avenços tecnològics relacionats amb l'estudi de l'ADN, els científics han pogut elaborar noves teories sobre la identitat de l'assassí que va assetjar el barri londinenc de Whitechappel a la fi de la s. XIX, arribant fins i tot a relacionar els successos amb la monarquia britànica o fins i tot que l'assassí podia ser una dona. Així i tot fins al dia d'avui, segons explica el noticiari The Daily Mail, no hi ha hagut mai una prova tan potent que culpabilitzi una persona com fins ara: l'assassí podria ser un home anomenat Aaron Kosminski, un perruquer mig jueu i mig polonès que vivia a Whitechappel per aquells temps.

Val a dir que, el tal Kosminski, ja va ser un dels principals sospitosos d'aquells temps, però la falta de proves que li involucressin amb els assassinats li va fer quedar en llibertat encara que no per molt temps, ja que tres anys després dels 5 assassinats de Jack l'Esbudellador (en 1888), el 1991 a Aaron Kosminski li van tancar en un manicomi-.

Com han arribat els experts fins a assenyalar amb el dit a Kosminski? Bé, primer de tot cal tenir en compte que han passat ja més de cent anys, i investigar aquest cas és complicat avui dia, i per tant cal no oblidar que malgrat les proves existents que li poden incriminar hi ha una part teòrica. Segons s'explica, Aaron Kosminski es creu que no va ser exactament la persona que van detenir al seu dia, és a dir, que sembla que la policia londinenca va confondre amb una altra persona amb el mateix nom i cognom i van detenir un innocent, i és per això que lògicament hi havia poques -o cap- evidència que connectessin les proves incriminatòries amb aquesta persona que van detenir, ja que lògicament la seva coartada havia de ser molt sòlida. Per tant, es van confondre de persona, quedant així en llibertat el veritable assassí.

D'altra banda, les investigacions d'avui revelen que s'ha trobat ADN de l'autèntic Aaron Kosminski en un xal que va pertànyer a Catherine Eddowes, una de les víctimes de Jack l'Esbudellador. Aquest ADN ha estat trobat en el xal tacat de sang que portava la víctima en el moment de l'assassinat, per unes restes de semen impregnat en ell que pertanyien a Aaron Kosminski.

L'innocent Aaron Kosminski (que diuen que podria tractar-se d'un tal David Kosminski) va morir el 1919 a causa d'una gangrena que patia a la cama, a l'hospital psiquiàtric a què estava tancat.
En tot cas tot això no deixa de ser una teoria que, després de cent vint-i-sis anys, només podem escoltar-la com una teoria més entre les moltes que corren. En tot cas és potser aquesta és la prova més sòlida de les moltes que s'han conspirat, i això farà seguir escrivint a la gent rius de tinta demostrant una vegada més que la llegenda de Jack l'Esbudellador segueix viva, molt viva!

Font:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2746321/Jack-Ripper-unmasked-How-amateur-sleuth-used-DNA-breakthrough-identify-Britains-notorious-criminal-126-years-string- terrible-murders.html

Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris

  1. El blog "Caspa Siniestra" te ha nominado para los "Versatile Blog Awards": http://caspasiniestra.wordpress.com/2014/09/10/caspa-siniestra-en-los-versatile-blogger-awards-2014/
    Saludos y felicidades!!

    ResponElimina
  2. Un placer siempre leer el blog "Caspa Siniestra" :)

    ResponElimina