L'actriu Dyanne Thorne acudirà com a convidada a Brigadoon

La visita de Dyanne Thorne al Festival de Sitges serà acompanyada del seu marit, el també actor Howard Maurer


Després de confirmar-se la presència de Traci Lords, Pam Grier, Barbara Crampton (un secret a veus), Helga Liné, i alguna més que segur que oblido, a partir d'avui hem de sumar a un altra icona femenina de la sèrie B que ronda la tercera edat i que visitarà Sitges: Dyanne Thorne, la mítica Ilsa, "la lloba de les SS".

L'actriu, nascuda a Greenwich (Estats Units) el 1943, va acabar sent una habitual de cinema de sèrie B més acalorat dels anys setanta, i se la recordarà per encarnar el personatge de Ilsa, de Ilsa, la lloba de les SS (1974), una cruel dominadora nazi que experimenta amb presoners d'un camp d'extermini. La pel·lícula va ser un gran èxit en el seu dia i va arribar a crear escola amb innombrables imitacions, i això va propiciar que fa al personatge d'Ilsa fins a tres seqüeles més: les dues primeres oficials (Ilsa, la hiena de l'Haren (1976) i Ilsa, la tigressa de Sibèria (1977)) i després vindria un quart lliurament no-oficial de la saga dirigida per Jesús Franco, titulada de Greta-Haus ohne Männer (1977). En aquesta última es seguiria la línia dels anteriors films, portant aquest cop a Ilsa fins a una clínica per a dones on brindarà tota mena de perversions sadomasoquistes amb les internes. Aquestes pel·lícules van donar impuls al subgènere nazi-exploitation.

La visita de Dyanne Thorne a Festival de Sitges serà acompanyada del seu marit, el també actor Howard Maurer, amb qui ha compartit escenari en fins a cinc pel·lícules. Els dos actors acudiran a Brigadoon per compartir un col·loqui amb el públic abans de la projecció de la pel·lícula Greta-Haus ohne Männer (1977), un títol en què tots dos actors apareixen. De moment no hi ha confirmada la data en què es projectarà la pel·lícula, però s'anunciarà d'ací a poc temps, així que caldrà estar atents.  


(Howard Maurer i Dyanne Thorne)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris