Les set pel·lícules presentades al Fantastic 7

Les pel·lícules vénen apadrinades pels principals festivals de gènere fantàstic i terror del món, i preveuen la seva estrena el 2020.

Des de fa anys la presència del Festival de Sitges a Canes està servint per fer la llum la presència comercial del gènere fantàstic al mercat de cinema més important del món, com és el Marché du Film de Cannes. És evident que cada vegada més el gènere fantàstic és present en tota mena de produccions mainstream, com ara Joc de Trons o The Walking Dead, que posseeixen una capacitat de mobilització de persones mai vista fins ara. I que passi això no és casualitat, és un treball d'anys, i això és una cosa evident quan dècades enrere festivals com el mateix Canes situaven el gènere fantàstic com una mica menor i fins i tot menyspreable. Avui, a Canes, guanya una pel·lícula de gènere fantàstic com Parasite.

Dit això, en la passada edició de Festival de Canes, el Festival de Sitges va tenir una presència destacada en l'esdeveniment. Ho va fer a través del Fantastic 7, una iniciativa creada pel mateix Sitges en col·laboració amb el Marché du Film i un dels creadors del segell Blood Window, i que va tenir com a finalitat la de promoure la indústria de cinema fantàstic. El Fantastic 7 és un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere per així afavorir la connexió entre els creadors i socis comercials, és a dir, entre cineastes i inversors, i així ajudar a desenvolupar projectes. Aquesta iniciativa està impulsada per tres actors que són ben coneixedors del circuit i la realitat del sector, com són Jêrome Paillard (Director executiu del Marché du Film), Bernardo Bergeret (fundador de Blood Window) i Mònica Garcia Massagué (Festival de Sitges). El Fantastic 7 es va celebrar per primera vegada el passat diumenge 19 de maig del 2019.

Aquesta iniciativa va posar damunt de la taula set projectes cinematogràfics presentats per set festivals de tot el món, uns festivals que tenen el gènere fantàstic en el seu ADN. Aquests són, a més del Festival de Sitges, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon, Festival Internacional de Cinema del Caire, el Festival Internacional de Cinema a Guadalajara (Mèxic), el Festival Internacional de Cinema i Premis de Macau, el South by Southwest d'Austin i el Festival Internacional de Cinema de Toronto. En aquest esdeveniment de "pitching", que va tenir a J. A. Bayona com a padrí, es van presentar els següents projectes:



-Sitges – Festival Internacional de Fantàstic de Catalunya presenta:
Baby, de Juanma Bajo Ulloa


Sota l'etiqueta de thriller psicològic amb fantasia, el director basc Juanma Bajo Ulloa (Airbag) prepara el seu debut al gènere fantàstic amb Baby, una pel·lícula que actualment es troba en procés de preproducció. Serà produïda a l'estat espanyol amb un pressupost aproximat de 1.5 M de dòlars.

Baby tracta sobre una noia jove addicta a les drogues que dóna a llum el seu fill enmig d'una de les seves crisis. Incapaç de tenir cura adequadament el seu nadó, ella el ven a una dona inquietant que treballa en el negoci del comerç de nens. La jove aviat lamentarà la seva decisió i haurà de superar les seves debilitats i enfrontar-se a les seves pors més profundes.



-Festival Internacional de Cinema Fantàstic Bucheon presenta:
Superpower Girl, de Soo-young Kim


Aquesta vegada el gènere de terror prendrà presència absoluta en Superpower Girl. Es tracta d'una pel·lícula coreana dirigida per la cineasta Soo-Young Kim en el que serà el seu debut al llargmetratge, partint d'un curtmetratge d'homònim títol que ella mateixa va dirigir el 2017. Tindrà un pressupost aproximat de 1.8 M de dòlars i la companyia productora és Own Pictures. Actualment la pel·lícula només té escrit el guió.

Superpower Girl promet un bany de sang en un institut. La protagonista serà Juri, una introvertida adolescent que un dia misteriosament obté estranyes habilitats. Mentre gaudeix d'elles, a causa d'un malentès, Juri es converteix en víctima d'una caça de bruixes per part dels seus companys d'institut. Un error, perquè Juri tornarà a l'institut carregat d'odi per venjar-se.



-Festival Internacional de Cinema d'El Caire presenta:
Al Fil Al Azraa 2 (The Blue Elephant 2), de Marwan Hamed


The Blue Elephant 2 va ser l'aportació del Festival Internacional de Cinema del Caire al Fantastic 7. Es tracta, com el seu títol indica, de la seqüela directa del títol que es va estrenar el 2014, i que tindrà de nou a director egipci Marwn Hamed com líder del projecte. La pel·lícula ja està rodada i actualment està en procés de postproducció, i ha tingut un pressupost de 2.6 M de dòlars. També té confirmat el seu repartiment, com és el de Karim Abel Aziz, Nelly Kareem, Hend Sabry i Eyad Nassar, els dos primers partícips en el film original.

The Blue Elephant 2 tornarà a situar-se en l'hospital psiquiàtric on es troba el Dr. Yeheia. Allí es reuneixen amb un nou reclús i li profetitzen que la mort de tota la seva família està a només tres dies.



-Festival Internacional de Cine en Guadalajara presenta:
Evasión (Escape), de Cristian Jiménez


Evasió és una pel·lícula xilena que estarà dirigida per Cristián Jiménez, cineasta xilè autor de films com Bonsai o La Veu en Off, i que suposarà el seu debut en el gènere fantàstic. La pel·lícula ja té escrit el guió i actualment es troba en la seva etapa de preproducció, partint d'un pressupost de 1.3 M de dòlars.

La pel·lícula tracta sobre un actor nord-americà que arriba a Santiago de Xile per protagonitzar una pel·lícula, que tracta sobre la llegendària fugida d'un pres de la presó en plena la dictadura de Pinochet. En arribar a Santiago, l'actor surt a buscar la persona que inspira el seu paper. Quan el troba, els records del passat es barregen amb els somnis de futur.



-Festival Internacional de Cinema i Premis de Macau presenta:
Wonderland, de Chao Kai Wang


Wonderland suposarà el debut al llargmetratge del director xinès Chao Koi Wang després d'uns quants curtmetratges. Segons sembla la pel·lícula plantejarà una història propera al drama familiar, tractant temes com la immigració il·legal, els passats tèrbols i la intriga, de manera que Wonderland aparentment es distancia del fantàstic. O si més no ho sembla.

La pel·lícula actualment es troba en un punt molt inicial, desenvolupant el guió, i estima que el seu pressupost pot ser d'uns 780.000 $. Tractarà la història de Huei, un agent de casino que després de la mort accidental d'un jugador acaba perdent tots els seus diners. Això li fa començar a pensar en el que és el país de les meravelles.




-South by Southwest d'Austin presenta:
Haywire, de Mickey Keating


L'aportació del SXSW Film Festival d'Austin (Texas) al Fantastic 7, va ser d'una pel·lícula de terror de pura raça. Es titula Haywire, i és una producció nord-americana que estarà dirigida per Mickey Keating, director i guionista de l'excel·lent Psychopaths. El seu rodatge es preveu que comenci a finals de 2019 partint amb un pressupost de 1.2 m de dòlars.

Haywire situarà a l'espectador en un futur pròxim, on Henry, un robot servent dels que cuina i neta, comença a repartir venjança contra la societat amb el seu rifle de caça. Aquesta rebel·lió contra els humans es deu al fet que un virus ha atacat el seu sistema.



-Festival Internacional de Cinema de Toronto presenta:
Blood Quantum, de Jeff Barnaby


I finalment el TIFF (Toronto International Film Festival), un altre dels grans festivals de cinema especialitzats en terror que hi ha al món. Ells van presentar Blood Quantum, una producció canadenca que està dirigida per Jeff Barnaby (Rhymes for Young Ghouls) i que actualment es troba en procés de postproducció. Això fa que el càsting ja estigui confirmat, i en ell trobem noms com Michael Greyeyes (True Detective), Forrest Goodluck (The Revenant), Kiowa Gordon (saga Crepúsulo) i Elle-Maija Tailfeathers.

Blood Quantum, tot i que el seu procés de producció està bastant desenvolupat, la seva informació sobre el projecte està més aviat limitada. Però es coneix que la pel·lícula tindrà zombis. Segons l'argument, els morts tornaran a la vida fora de la reserva Mi'gmaq de Xarxa Crow, excepte per als indígenes habitants, que són immunes a la infecció. La pel·lícula se centrarà en un xèrif, que haurà de protegir la seva filla embarassada dels morts vivents.



Aquestes set pel·lícules encara es troben en procés de desenvolupament, per la qual cosa, la seva producció és a llarg termini. No obstant això, són pel·lícules que gairebé podem confirmar que es desenvoluparan, i a causa de la seva condició de gènere fantàstic i terror, i que a més vénen apadrinades pels principals festivals de cinema de gènere fantàstic del món, podem confirmar que la seva presència a les graelles de programació de les edicions de 2020 d'aquests festivals citats, està gairebé assegurada. Si més no, això mitjà confirmar Àngel Sala en la presentació del cartell de Festival de Sitges 2019, quan va explicar davant els mitjans l'experiència del Fantastic 7.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris