[Crítica] MAGGIE - Henry Hobson, 2015


-DIRECTOR: Henry Hobson
-GUIÓ: John Scott 3
-ANY: 2015
-DURACIÓ: 95 min.
-PAÍS: Estats Units
-MÚSICA: David Wingo
-FOTOGRAFIA: Lukas Ettlin
-REPARTIMENT: Abigail Breslin, Arnold Schwarzenegger, Joely Richardson, J.D. Evermore, Laura Cayouette, Amy Brassette
-PRODUCTORA: Lionsgate / Inferno Entertainment






Que el gènere zombi no ofereix una sortida enginyosa al bloqueig creatiu en el qual es veu sotmès des de fa molts anys, és molt evident. Telesèries com Walking Dead, o adaptacions literàries com Guerra Mundial Z han estat molt ben rebudes entre el públic, però en detriment de tot aquest univers propi de la sèrie B carregat de triperia i ironies que tan bé ens va explicar en les seves pel·lícules George Romero, 1 avi que avui en dia es posa les mans al cap al veure que ningú ha aconseguit reinventar i donar oxigen a un gènere massa saturat. De totes maneres, a la gent li segueix agradant aquesta repetició d'esquemes basada en la correcció i actors protagonistes acaparadors de milions de "likes" a Facebook, i davant d'això ... El cinema per davant de tot és un negoci, desgraciadament.

Maggie és l'enèsima proposta del gènere, i com a mínim, es tracta d'una pel·lícula que vol presentar alguna cosa diferent del comú, encara que infinitament allunyat del que desitgem veure els amants del gènere de terror. El que més pot cridar l'atenció al públic és que Arnold Schwarzenegger capitanegi la pel·lícula amb un protagonisme atípic a la resta de la seva carrera, encarnant a un pare de família destrossat anímicament el fet de veure que la seva filla Maggie (Abigail Breslin), a poc a poc, es va convertint irremeiablement en un zombi per culpa d'una mossegada que va patir per un d'ells. Oblideu Guerra Mundial Z, els zombis a Maggie són secundaris, i encara diré més, pràcticament no apareix cap al llarg dels 90 minuts de pel·lícula; més aviat cal entendre que es tracta d'un film depriment, malenconiós, pessimista, i en si completament dramàtic, que utilitza el gènere de zombi com a excusa per explicar un drama familiar al més pur estil Isabel Coixet o Terrence Malik. Com comento, a "Governator" recau gran pes de la pel·lícula, i hem de ser sincers, la cara de pòquer que havia de posar en Terminator li va donar la fama, al costat dels seus músculs, però això no justifica que es tracti d'un actor capacitat per a segons quins papers, com els dramàtics. És per això que a mi no m'ha convençut Chuache, li va gran el paper, i suposo que a més la recent estrena en cinemes de Terminator: Gènesi em desconcentra massa. Un error fitxar-lo, tot i que també s'agraeix seu esforç a participar en pel·lícules "exòtiques" per a ell.

De totes maneres tot i que el pitjor de la pel·lícula és Chuache, com a mínim gràcies a ell la pel·lícula aconseguirà arribar a molt més públic, cosa que Maggie es mereix de sobres. Dono per fet que el sector més intel·lectual del públic s'alegrarà en descobrir a Henry Hobson, un director novell que personalment aprova sobrat en el que és la seva òpera prima. Maggie és una pel·lícula molt compensada i per res pretensiosa. De fet és molt simple, passen molt poquetes coses destacables, i per això més aviat es tracta d'un film de relacions de persones en què el potencial dramàtic dels actors té un pes important, i més quan la pel·lícula no té massa diàlegs prioritzant així els silencis, joc de mirades, pensaments buits i les llàgrimes de tristesa i patiment. És per això que, insisteixo, el més gran defecte de la pel·lícula és Xuaxe, un tipus molt limitat interpretativament. D'altra banda, Hobson demostra que sap com i quan utilitzar l'eina de la música, complementant bé aquests silencis i altres moments destinats a encongir el cor.



M'ha agradat? M'ha semblat avorrida, depressiva, i tot i que puntualment la pel·lícula mostra algun detall fastigós com el dels cucs, en el fons, Maggie és una pel·lícula que si li canviem la mossegada d'un zombi per un càncer terminal es podria fer igual. No és el que busco en una pel·lícula de zombis, ni tampoc és el que buscarà qualsevol aficionat al gènere de terror, així que qui es disposi a veure la pel·lícula que s'oblidi de sang, escenes d'acció i marranades. De totes maneres, he de reconèixer que Maggie és una pel·lícula simple, però ben feta, un drama familiar d'aquests en els quals res surt bé senzillament perquè el destí està marcat des del minut 1 de la pel·lícula, i ben executat per un director novell molt a tenir en compte en un futur.


EL MILLOR: Que el gènere zombi aconsegueixi aproximar-se a un públic majoritari, també al públic femení seguidor de les pel·lícules melodramàtiques. Pur cinema depressiu. També Henry Hobson demostra talent en el qual és la seva òpera prima.

EL PITJOR: Arnold Schwarzenegger és un actor molt limitat, i per al gènere dramàtic no és més que un zero a l'esquerra. Distreu massa la seva inoperància.  


Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Uy qué mala pinta, entre que comentas que es aburrida y que parece lenta pero le daremos una oportunidad. Soy muy fan del Swarzenegger de los 80 y 90, obviamente no porque fuera un actor del método sino por sus métodos en sus respectivas tollinas. Quizá sea una de las pocas pelis de Chuache que pueda colar a la "novieta" XD. Un saludo

    ResponElimina
  2. jajaja es que se trata de una peli de manual para llevar a la novia xD De todos modos no es una mala película, ojo, pero hay que tener muy claro que de terror no hay apenas.

    ResponElimina
  3. Me costó Dios y ayuda terminarla. Drama nunca debe ser sinónimo de aburrimiento, de todas formas están desvirtuando demasiado el subgenero, si no lo han hecho del todo, en forma de buenas intenciones que siempre acaban dándose la hostia irremediablemente.

    ResponElimina
  4. Tal como dices "Maggie" es una película de buenas intenciones pero que dudo que acabe funcionando. Como película de zombies... nada, como película dramática...no encoge el corazón en ningún momento. Insisto que cambiando a Chuache por otro actor quizás la película podría haber funcionado mejor entre el público más afín a lo melodramático.

    ResponElimina