Neix el FANTBOI: Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi de Llobregat

La 1a edició de Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi se celebrarà entre el 2 i 5 de juliol


En dies en què es tanquen negocis, gimnasos, escoles i també tota mena de llocs d'oci, com ara sales de concerts i de cinema, per culpa del coronavirus, anunciar que un nou festival de cinema acaba de néixer si més no és una bona notícia. Es tracta del FANTBOI, la 1a edició de Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi, que se celebrarà entre el 2 i 5 de juliol a la localitat catalana de Baix Llobregat.


"Fight like a girl"

Tal com el seu nom indica, el gènere fantàstic tindrà un protagonisme únic al programa de l'FANTBOI. Cada nova edició hi haurà un leitmotiv, i per a la present ja es coneix quin serà: "Fight lik a girl" (lluita com una noia). Segons l'organització, amb aquest leitmotiv es pretén donar visibilitat i reconeixement a la importància de les dones en el gènere fantàstic, ja no només davant la càmera com a actrius, sinó també darrere, tant en tasques de direcció com altres més tècniques i administratives.

I seguint amb les dones, l'encarregada del disseny del pòster de la primera edició del FANTBOI ha anat a càrrec d'una dona. Concretament el dissenya la il·lustradora Eva Moreno Ruiz, artista de Badajoz especialitzada en pintura digital i amant del gènere fantàstic. Segons ens expliquen, aviat es revelarà el cartell del 1r FANTBOI.



Programa i activitats

Tal com es va anunciar a través de les xarxes socials fa uns mesos, el FANTBOI prepara un concurs de microrelats de gènere fantàstic. Es podien enviar historietes a la bústia del festival fins a l'1 de gener, dia en què va finalitzar el termini de participació al concurs. El veredicte el dictaminarà l'escriptor malagueny Carlos Sisí, que ha dedicat la seva carrera al gènere fantàstic a través d'obres com la saga Los Caminantes, Nigromante, Varsovia, Alma, entre altres. Qui surti guanyador del concurs de microrelats veurà com la seva historieta és publicada al programa imprès del festival, a la pàgina web de l'esdeveniment i en xarxes socials, a més d'obtenir un abonament per gaudir de tota la programació del FANTBOI.

Però és obvi que el més cridaner d'un festival de cinema són les pel·lícules en si, però per conèixer-les tocarà esperar. I és que fins a l'1 de maig es podran enviar pel·lícules (llargues i curtes) a la bústia del FANTBOI, de manera que per ara no es pot confirmar cap títol. Només reconeix l'organització de festival que fins avui han rebut més de 200 produccions.

En tot cas, el FANTBOI tindrà una Secció Oficial a Competició tant de llargmetratges com de curtmetratges, que seran jutjades per un jurat compost per tres membres professionals del sector i que pròximament es donaran a conèixer. També, els mitjans especialitzats decidiran el Premi de la Crítica.

Paral·lelament a la Secció Oficial es realitzarà una marató de curts de terror gore titulat Sang Boi, que estarà prevista per al dissabte 4 de juliol a la nit.

De moment no hi ha res més desvetllat, així que tocarà esperar. I és que de moment el FANTBOI només ha volgut donar-se a conèixer i deixar clar que ha vingut per quedar-se al circuit anual de festivals de país, aportant la seva identitat i frescor. No ho oblideu, del 2 al 5 de juliol a la localitat de Sant Boi de Llobregat.

Per a més informació podeu accedir a la pàgina web oficial clicant AQUÍ.




Els responsables del FANTBOI

El director de l'FANTBOI és el cineasta Hugo Cobo, director i productor de cinema creador de treballs com Cautivos i Apostata. Per la seva banda, Israel Gordón, director del magazine radiofònic El moment Inútil en ràdio Sant Boi, és el sotsdirector; i com a programadora i cap de premsa s'ocupa Ylenia Cañadas, qui podeu llegir cada setmana a la revista digital El Cinèfil, entre altres mitjans també. A l'equip de programadors s'uneixen Ana Vargas, guionista de cinema, teatre, televisió i documentals; i Marta Herrero, també guionista que centrarà el seu treball en la selecció de curtmetratges.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris