La fi del món a SIETE CABEZAS, del cineasta colombià Jaime Osorio Márquez

Amb El Páramo, Jaume Osorio Márquez va guanyar el premi a Millor director revelació del Festival de Sitges d'aquell 2011. Aquesta vegada tornarà a Sitges amb una història sobre la fi del món.

El director colombià Jaime Osorio Márquez tornarà a Festival de Sitges per presentar el seu segon llargmetratge, el titulat Siete Cabezas. Potser alguns recordaran l'anterior pel·lícula de cineasta, El Páramo, amb la qual va guanyar el premi a Millor director revelació del Festival de Sitges d'aquell 2011, una pel·lícula de por que tractava sobre la por que patien uns militars durant una incursió. Aquest cop, Jaime Osorio Márquez tornarà a Sitges amb una història sobre la fi del món.

Siete Cabezas torna a estar escrita i dirigida pel realitzador colombià, però amb un equip artístic i tècnic renovat, en què només trobem a l'actor Andrés Castañeda repetint en el càsting. La resta del repartiment destaca per acollir el bo i millor de cinema colombià, com són els actors Philippe Legler, Valentina Gómez (Demà a aquesta hora), Alex Betancour (Tres Caines) i Carlos Mariño. Segons Jaume Osorio Márquez la pel·lícula "és més arriscada en termes narratius que El Páramo. En ella no busco que les escenes siguin efectives i que generin emocions, sinó que pretenc que cada un dels elements del relat s'instal·li a poc a poc en l'espectador per crear la sensació de desolació que ha de deixar la idea per tal del món. El Páramo em va preparar per a qualsevol cosa. No només ho vam rodar a més de 4.000 metres d'altura sinó que ho vam fer sense story-board ni guió tècnic i vam improvisar al costat dels actors que mai van tenir el guió. En Set Caps, encara que també vam rodar en condicions difícils, els reptes van ser altres. El major de tots va ser rodar la pel·lícula en el poc temps que teníem disponible".

L'origen del títol "Siete Cabezas" està inspirat en el "Gran Drac Vermell de Set Caps" de l'Apocalipsi (capítol 13 d'Apocalipsi), representant el sistema polític mundial autoritari compost per més d'un govern. Amb relació a això, la pel·lícula tracta sobre Marc, 1 retirat guardaboscos que després de l'arribada de dos biòlegs al parc natural en què vivia aïllat, veu col·lapsar el fràgil equilibri que havia aconseguit. Aquests biòlegs tenen la intenció d'investigar una estranya mortaldat d'animals. Aquesta situació farà despertar al monstre de Siete Cabezas que Marc intentava controlar, i l'Apocalipsi narrat en la Bíblia comença a fer-se realitat.

En l'anterior film del director, El Páramo, l'espectador ja va poder veure l'interès de Jaume Osorio Márquez per la fragilitat humana i per la connexió que aquesta pot tenir per elements sobrenaturals. Segons va explicar el director, "m'agrada la idea de tancar als personatges en espais oberts i confrontar-los als seus propis fantasmes i dimonis. A més, "Set Caps" parla sobre la fi del món així que em semblava interessant que la història es desenvolupés en un refugi de vida com ho és un parc natural".
Siete Cabezas per Burning Blue, Dynamo i Dead Hamster VFX, i compta amb un experimentat equip que amb el seu treball ha rebut importants reconeixements en l'àmbit internacional. La seva estrena en cinemes colombians va ser el 19 d'octubre de 2017, obtenint crítiques majoritàriament positives.

El salt a Europa de Siete Cabezas serà al Festival de Sitges 2018, en la Secció Oficial a Competició, i que se celebrarà entre els dies 4 i 15 d'octubre.



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris