SUPERLÓPEZ tindrà la seva estrena mundial a Sitges

Serà una primícia mundial que coincidirà amb el 45 aniversari de la creació del personatge per part del dibuixant Jan, i que ara el cineasta Javier Ruiz Caldera s'ha adaptat a la gran pantalla

El Festival de Sitges acollirà la preestrena de Superlópez abans de la seva arribada als cines espanyols el 23 de novembre. Serà una primícia mundial que coincidirà amb el 45 aniversari de la creació del personatge per part del dibuixant Jan, i que ara el cineasta Javier Ruiz Caldera s'ha adaptat a la gran pantalla.

La projecció de la pel·lícula serà el dijous 11 d'octubre a l'Auditori Melià, i d'ací a poc temps es confirmarà també l'hora exacta de la projecció i si hi haurà més passades disponibles. De moment, només s'ha confirmat la data de la projecció de Superlópez, i que comptarà com a convidats al seu director, Javier Ruiz Caldera, el seu protagonista, Dani Rovira, el dibuixant Jan, i els actors Julián López i Alexandra Jiménez.

Dani Rovira és l'encarregat de donar vida al personatge creat pel dibuixant català Jan. Superlópez neix com una paròdia de Superman per l'editorial Euredit el 1973, però la ràpida popularitat que va aconseguir el superheroi el va portar a convertir-se en un dels últims èxits de l'editorial Bruguera, per passar poc després a formar part de les files d'Ediciones B. després de l'humor i la paròdia inicials, Jan va dotar el còmic d'una major càrrega social, oferint diferents nivells de lectura a l'aficionat. Ara li toca el torn a cinema en la que promet ser una de les superproduccions de la temporada.

La producció de la pel·lícula ha comptat amb un equip tècnic i artístic experimentat en aquest tipus d'adaptacions. Per sobre de la resta destaca el seu director, Javier Ruiz Caldera, que el 2015 va dirigir una altra adaptació del tebeo espanyol com és Anacleto: Agent Secret, una pel·lícula que va entusiasmar als fans del còmic creat en el seu dia per Vázquez, però també als no- fans del còmic. Per al guió han col·laborat Borja Cobeaga i Diego Sant Josep (Vuit cognoms bascos, Vuit cognoms catalans) partint sempre del personatge creat per Jan.

Cal no oblidar que la presentació de la pel·lícula davant la premsa es va fer en el passat Saló del Còmic de Barcelona. Allà, a més de presentar-se el tràiler de la pel·lícula, hi va haver un col·loqui amb el director Javier Ruiz Caldera en què es va explicar tota mena de detalls sobre la producció (canvis en l'adaptació a cinema, participació de Jan en la pel·lícula, nous projectes del director...) pel que recomano que cliquis AQUÍ si vols conèixer més detalls sobre Superlópez.  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris