Un últim adéu a Stuart Gordon: Les reaccions de figures il·lustres de cinema de terror

Figures il·lustres de cinema de terror van voler donar un últim adéu a Stuart Gordon. Gent com Barbara Crampton, Charles Band, Bryan Yuzna i Jeffrey Combs, entre molts altres, van mostrar el seu condol a la vegada que van reivindicar el valor de la seva obra.


El passat dimarts 24 de març de 2020 ens va deixar Stuart Gordon als 72 anys. Va ser una persona molt estimada en el sector, i prova d'això han estat l'abundant quantitat de missatges publicats en xarxes socials en record a la seva trajectòria professional i calidesa personal. Parlem de gent com Jeffrey Combs, Barbara Crampton, John Carpenter i Charles Band, entre molts altres, que han mostrat el seu condol i alhora han volgut acomiadar-se públicament del cineasta nord-americà.

A continuació compartim amb vosaltres alguns dels missatges publicats per diferents actrius, actors, directors i productors que es van creuar per la vida de Stuart Gordon. Els podeu trobar tots ells a Twitter, Facebook i Instagram. Aquest és el seu últim record públic:



Barbara Crampton


És difícil perdre un amic de tota la vida, i un soci cinematogràfic tan influent en la meva vida com Stuart Gordon. Em va donar el meu inici a les pel·lícules de gènere i va configurar la meva carrera de manera evident. Stuart també va esdevenir un confident per a mi, durant els nostres trenta-cinc anys d'amistat i la seva mort em dol profundament. Va ser important també per a tots vosaltres per les pel·lícules que va crear. Els seus personatges més importants estaven plens d'intents equivocats de controlar el món. Va mostrar com aquestes situacions afectarien les persones de manera desastrosa. Stuart no tenia por d'aprofundir amb la naturalesa humana, mostrant tant el costat fosc com la llum. Volia que penséssiu que també poden sentir. Era ferotge i atrevit, i sovint es divertia amb la vida que l'envoltava. Gràcies per tots els seus càlids desitjos després de la seva mort i per compartir amb tots el que les seves pel·lícules signifiquen. És gratificant llegir com la seva obra ha arribat a tants de vosaltres. No ho oblidem mai ni tampoc el que deixa enrere.



Charles Band


Estimats amics, tota la família de Full Moon Features està profundament trist per la mort de Stuart Gordon. La nostra història amb Stuart es remunta a més de 35 anys, quan ell i Brian Yuzna van entrar a l'oficina d'Empire Entertainment i van trobar una llar per RE-ANIMATOR. Van seguir pel·lícules com FROM BEYOND, DOLLS, ROBOT Jox, PIT & THE Pendulum i CASTLE FREAK, i durant la creació de totes elles Stuart i jo ens vam fer bons amics. Ell i el meu pare van tenir una relació especialment bona i van estar junts fins que el meu pare ens va deixar el 2002. Més enllà del seu talent, Stuart era un home superdolç: si ho haguessis conegut al carrer, mai t'imaginaries que ell va ser el creador de tal talent. Treball convincent, però depravat. Els amants del nostre gènere han perdut un esperit afí únic i l'estranyarem molt.



Richard Band

La tristesa m'envolta avui amb la mort del meu bon amic i director Stuart Gordon. Tot va començar fa més de 35 anys quan vaig marcar per primera vegada Reanimator, i la meva bona fortuna va continuar amb Stuart en moltes més pel·lícules al llarg dels anys. Tota la família Band ho estranyarà moltíssim.



Bryan Yuzna


El meu cor està amb la família de Stuart Gordon en aquest trist dia. Era un home càlid, atent i infinitament creatiu. Lamento haver-ho perdut. Tants record...



Jeffrey Combs

El món de cinema va perdre a un mestre i molts van perdre a un estimat amic. Com a cineasta va ser audaç, temerari i valent. Va ser un veritable visionari. Com a amic, va ser amable, gentil i sempre encoratjador. Ell era com un germà per a mi. Estic inundat de records daurats de Stu. Simpaties amb la família.



Mick Garris


Conèixer Stuart Gordon era estimar Stuart Gordon. Un dels veritables mestres de l'horror i un home meravellós. Era brillant, divertit i sempre al capdavant del seu joc. Es fa molt difícil dir-li adéu. Et volem i et trobem a faltar, Stuart.



Full Moon Features

La família FULL MOON està profundament entristida per la mort de la llegenda del director de terror STUART GORDON. La nostra història amb Stuart es remunta a més de trenta-cinc anys. 'El trobarem a faltar!



John Carpenter

Stuart Gordon era un director talentós, un home molt amable. Descansa en pau, Stuart. Et trobarem a faltar.



Kevin Smith

Ha mort el director de Reanimator. Stuart Gordon era un mestre de la seva especialitat, de les pel·lícules boges que van passar a ser part de la meva infància, i passant d'amic a amic amb un fantàstic "Tu has de veure això!". Fins i tot es va convertir en el meu ADN creatiu.



Don Mancini

RIP a una leyenda del teatro y del cine de terror, y un tipo realmente agradable. Mi impresión fue que, independientemente de la situación, siempre intentaba cuidar de todos.


Joe Begos

Stu va ser un dels millors humans que he conegut, i és un dels millors directors que no hi ha hagut. No hi hauria pogut demanar un millor mentor, i agrairé tot el que m'has ensenyat. RIP a una puta llegenda.  



Don Coscarelli

En el primer sopar de "Masters of Horror" Stuart va dir una cosa que va ressonar a tots els cineastes de terror: "Les pel·lícules de terror són un assaig per a les nostres pròpies morts". En vuit paraules, va respondre per què ho fem i ho observem. Stuart, vas fer el millor. RIP, el meu amic.



Rob Zombie


Acabo de llegir sobre la mort de Stuart Gordon. Molt trist. Igual que Tobe Hooper, Stuart va ser molt genial i em va rebre per complet en el món de cinema de terror amb el llançament de la meva primera pel·lícula. Un tipus superagradable que va fer algunes fotudes pel·lícules realment boges. Re-Animator sempre serà un clàssic. L'última vegada que el vaig veure va ser en 2017 mentre feia un podcast amb Mick Garris.



Mike Flanagan

Molt trist sentir que Stuart Gordon ens ha deixat. Va ser algú únic, i un regal per al gènere. Recordo que estava absolutament aterrit per la caràtula del vhs de FROM BEYOND a la botiga de vídeos quan era un nen ... I després em delito anys després quan finalment vaig veure la pel·lícula en si. Descansa en pau.



Simon Barrett

Stuart Gordon no només va ser un cineasta brillant, sinó un humà increïblement amable. Va assistir a una projecció primerenca de 'A Horrible Way to Die' i va ser molt amable al respecte, que va ser l'única raó per la qual Adam i jo vam tenir la confiança per intentar incorporar Barbara Crampton en You'r Next. R.I.P



Tiffany Shepis

Notícies terribles. Un home de què mai has sentit parlar malament.



Jovanka Vuckovic

Algunes vegades sembla que la vida és un cicle interminable de ser ferit per persones a les quals he ajudat i també de perdre persones que m'han ajudat. Stuart Gordon va ser un dels últims. Amb el cor trencat per la seva dona, família i amics. Una gran pèrdua.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris