Visita al 'Retro Museum' de Hida Takayama

El museu és un retrocés en el temps a base d'infinitat de productes culturals japonesos. És a dir, la influència friki que et va acompanyar en el teu viatge cap a la maduresa


El Retro Museum de Hida Takayama és una visita obligada per a qualsevol persona que ja generi els seus primers cabells blancs i que hagi crescut sota la influència de la producció cultural japonesa. Dit d'una altra manera, si mai has deixat de ser un friki, aquest museu t'arrencarà més d'un somriure en fer-te retrocedir en el temps i mostrar una infinitat de productes culturals japonesos, com joguines, consoles, pòsters, mànigues, publicitat, escenografia, música, jocs de taula, etc., és a dir, la influència japonesa que et va acompanyar en el teu viatge cap a la maduresa.

Abans de tot, Takayama és una ciutat situada a la prefectura de Gifu, al Japó, concretament en una zona muntanyosa que els japonesos consideren com els "Alps japonesos". El més cridaner de la ciutat és que preserva una estètica tradicional que l'ha convertit per al turista com un lloc imprescindible de visitar en cas de voler submergir-se en el Japó més tradicional. Aquesta espècie d'entrada al passat també rellueix al museu Retro Museum de Hida Takayama, un museu una mica allunyat del que es considera el centre de la ciutat, però no per això aïllat i amb difícil accés.



Dit això, la visita al Retro Museum de Hida Takayama té un preu de 600 iens per als adults (una mica menys de 5 €), i de 400 iens per als menors de setze anys (3,20 €). Preus populars per obtenir un tiquet d'entrada que permet al visitant poder entrar i sortir del museu les vegades que vulgui al llarg d'un dia. Els horaris del museu són de 9:30 a 17:30.

El Retro Museum de Hida Takayama ofereix a més un servei de restaurant a l'interior del museu que, tot sigui dit, el seu menjar no destaca per ser elaborada, però té una oferta força completa. Tot i el menú, i que el seu espai és molt petit (2-3 taules), fa l'escenografia retro del museu i permet al visitant menjar en una mena de menjador escolar japonès de fer quaranta anys, qui sap si més. Mireu la imatge:


Taules del restaurant

La resta del museu és un recorregut circular per dues plantes que està molt carregat de detalls, de manera que convé visitar el Retro Museum de Hida Takayama a poc a poc i fins i tot repetir una segona visita. Aquesta segona visita la recomanem a causa d'un cert desordre temàtic a l'hora d'exposar els objectes i escenografia de museu, com si tot estigués acumulat -però amb cert ordre- i generi poc sentit a l'hora de seguir el circuit del museu, un caos que pot fer que et perdis detalls. En tot cas es pot entrar i sortir del Retro Museum de Hida Takayama les vegades que es vulgui, i es pot veure perfectament en uns 60 minuts. Durant el trajecte, el visitant no només té la possibilitat de veure coses en vitrines, sinó que també hi ha zones de photocall, videojocs arcade per poder jugar (cal pagar per gairebé tots), màquines escurabutxaques japoneses ("pachinko"), jocs de taula tradicionals, etc. Per tant, el museu ofereix una part de visita i una altra d'interacció que el fan molt amè. També pels més petits, que encara que de ben segur no els soni gairebé res del contingut del museu, igualment podran divertir-se amb les múltiples possibilitats d'interacció que ofereix el Retro Museum de Hida Takayama.

En resum, el Retro Museum de Hida Takayama és com visitar una botiga Mandarake de fa 40 o 50 anys. Un viatge en el temps, nostàlgic, màgic, bonic per gaudir en família, i en general un complement ideal per al vostre viatge al Japó. Perquè, més enllà del museu, Takayama heu de visitar-la.

Per cert, si us quedeu amb ganes de més, a Takayama també hi trobareu un altre museu molt semblant en contingut anomenat Takayama Shôwa Retro Museum. Es tracta d'un museu que recrea el període Shōwa, que és el període de la història japonesa corresponent al regnat de l'emperador Shōwa (Hirohito) que abasta des del 25 de desembre de 1926 al 7 de gener de 1989. És un museu menys friki però més històric.


Takayama Shôwa Retro Museum, i a la dreta una botiga amb productes exclusius

Aquí us deixo algunes imatges del Retro Museum de Hida Takayama:  


(entrada)


(juegos de mesa)

(los míticos Tamagochi)


(ciencias naturales)




(Pacman!)




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris