Visita al Toei Animation Museum de Tòquio

El Toei Animation Museum és un museu d'entrada gratuïta que es va inaugurar el juliol de 2018

La productora especialitzada en animació japonesa Toei Animation és responsable d'animes tan aclamats com Bola de Drac, One Piece, sailormoon, Lamu o Musculman, entre moltíssims altres. El seu bon fer, persistent fins a l'actualitat després de més de setanta anys d'activitat, l'ha portat a convertir-se en el principal referent internacional de les productores d'animació japoneses.

Toei Animation és propietat de Toei Company, i la seva seu central està situada als afores de Tòquio, concretament a Oizumigakuen (Nerima). Allà és on es troben, a més dels Toei Movie Studios i Toei Animation, el Toei Animation Museum, un nou museu d'entrada gratuïta que es va inaugurar el juliol de 2018. Per desgràcia, encara que aparentment sembli molt atractiu de visitar per les possibilitats que té, per desgràcia seu contingut no s'ajusta al que hi hauria i és pura decepció per visitant. I és que els japonesos solen ser molt reticents a mostrar el procés de producció de les seves obres, materials utilitzats, maquinària, etc., i això es fa evident en veure al contingut del museu.

El Toei Animation Museum es divideix en tres recintes. D'una banda hi ha l'espai principal, el museu en si -que ocupa una sola planta i aproximadament 100 m²-; a l'exterior es troba un jardí amb quatre detalls de les seves franquícies i una pissarra perquè qualsevol persona pugui dibuixar i crear la seva pròpia historieta; i finalment hi ha una botiga amb marxandatge exclusiu de Toei Animation.



Toei Animation Museum:

Com apuntava, l'espai del museu és força petit, i es pot dividir en dues parts: una part de visita i una altra de photocalls. La de visita té prohibides les fotografies, encara que el que mostra no és gens nou per al visitant mínimament endinsat en l'elaboració de l'animació. El que es mostra és el procés de producció de l'animació tradicional, els settei d'alguns personatges, tot el relacionat amb l'acolorit, etc. Res de nou per a iniciats, però que per a un públic infantil pot ser bastant revelador. I, respecte al públic estranger, cal dir que el museu fa servir l'anglès en els seus panells.

Més enllà d'això, també hi ha zones interactives a través d'un videowall tàctil que se centren en fitxes tècniques dels personatges més icònics de Toei Animation i en vídeos exclusius per al museu. També hi ha una petita vitrina amb figures i poc més.

Val a dir, i és important, que les exposicions del museu són temporals, de manera que la temàtica del Toei Animation Museum va canviant amb el temps.

L'altra part del museu es pot fotografiar, i el que hi ha allà és una zona de photocalls, emissió d'anime en una pantalla, i una zona de jocs infantils. Res més.





  • Val la pena anar? En absolut, el Toei Animation Museum no té pràcticament gens d'interès per al públic adult i qui tingui mínims coneixements sobre l'elaboració de l'animació. Que ningú esperi esbossos antics, documentació, guardons, fotografies mítiques, materials utilitzats..., De fet, el XIX Saló del Manga de Barcelona va arribar a mostrar molt més pel que fa a setteis del que mostra el Toei Animation Museum amb l'exposició Bola de Drac Exhibition (Barcelona).

  • Alguna cosa interessant de veure? Tenint en compte que les exposicions van canviant amb el temps, en la nostra visita podem dir que si, sens dubte! Vam poder fullejar els frames d'un segon de baralla entre Goku en mode Instint contra Jiren, en Bola de Drac Super. Res més d'interès.

  • Informació al visitant no-japonès: El museu ofereix un servei informatiu per videotrucada en diferents idiomes, també en anglès. Més enllà del servei, part del museu té panells informatius en anglès.

  • Horaris: El Toei Animation Museum està obert des de les 11h fins a les 17h, de dijous a dimarts.

  • Com arribar al Toei Animation Museum ?: Per arribar-hi cal anar a l'estació d'Ikebukuro (Yamanote Line) i fer transbord a la Seibu Line. D'allí cal arribar a l'estació de Oizumigakuen i sortir per la West Èxit. Un cop fora, cal girar a la dreta fins a trobar una rambla, i tornar a girar a la dreta. Després seguir recte uns 10 minuts fins a trobar un 7-Eleven, i un cop allà girar a l'esquerra.


Toei Animation Shop:

A la banda de l'entrada teniu una botiga amb marxandatge exclusiu de Toei Animation. El merchandasing és de baix valor, és a dir, que hi podreu trobar peluixos, llapis, fundes, llibretes, etc., material enfocat al tipus de públic del museu, que és l'infantil.  




Toei Movie Studio i Toei Animation Studio:

Com també comentava abans, el visitant pot passejar pel voltant del museu i conèixer la zona d'oficines de Toei Animation, el lloc on s'han creat sèries com Bola de Drac One Piece. No es poden visitar i gairebé no tenen finestres que permetin veure alguna cosa interessant des de fora, però fullejar els exteriors val la pena.

Just a la banda també hi ha els Toei Movie Studios, molt més complexos en conte a dimensions però menys visibles des de l'exterior.


(Estudi de creació de Bola de Drac Super y One Piece)

En fi, que no recomanem visitar el Toei Animation Museum. Entenem que qualsevol seguidor dels animes de Toei Animation pugui cridar-li l'atenció, però les expectatives no se li compliran, i la seva llunyania des del centre de Tòquio converteix l'excursió en una pèrdua de temps. Però si aneu, i igualment quedeu decebuts, el museu ofereix enquestes als seus visitants per deixar constància del grau de satisfacció de la seva visita. Aprofiteu ;-)

Web oficial: AQUÍ

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris