[Crítica] MAD GOD - Phil Tippet, 2021

 

 

-ANY: 2021

-DURACIÓ: 83 min.

-PAÍS: Estats Units

-DIRECCIÓ: Phil Tippet

-GUIÓ: Phil Tippet

-FOTOGRAFIA: Animació, Chris Morley, Phil Tippett

-MÚSICA: Pray for Rain

-REPARTIMENT: Animació, Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda, Harper Taylor, Brynn Taylor

-PRODUCTORA: Tippett Studio

 


 

 

 

Trenta anys ha trigat Phil Tippet a acabar Mad God, una pel·lícula de fantasia i terror creada en stop-motion pel qui va ser responsable dels efectes especials de clàssics del gènere com Starship Troppers o Star Wars: El Retorn del Jedi.


Molt s'havia especulat sobre la producció d'aquest film que gairebé l'ha convertit en una llegenda urbana. Però si, Mad God està acabada. I Déu meu, quina meravella. Aquesta producció experimental presenta un món ple de criatures monstruoses i científics bojos que resideixen a una ciutat en ruïnes, i allà un home hi acaba arribant gràcies a una campana de busseig amb la intenció d'explorar un laberint ple de passatges estranys.


Mad God és una de les pel·lícules més terrorífiques que hem vist mai. No és que faci por, però és un malson traduït en imatges on una mitologia exerceix les seves funcions en un entorn industrial, amb jerarquies, i on la vida no té massa valor. Una història estranya difícil de seguir i d'extreure idees, però resulta fascinant tot plegat. Phil Tippet demostra que, més enllà de dominar com ningú la tècnica de la stop-motion, és també un visionari.


La banda sonora exerceix també un paper molt important a l'obra, donant suport amb un so industrial molt ric de matisos que ens recorda al cinema de Shinya Tsukamoto amb les seves Tetsuo.


Mad God és arriscada i transgressora, un exercici experimental que no negarem que gairebé no hem entès, però hem quedat hipnotitzats a cada pla, sempre complex en elaboració i amb una animació tan ben feta que estem convençuts faria envejar el mestre de Tipper, a Ray Harryhausen. Seguim en xoc. El veritable “mad god” és aquest senyor anomenat Phil Tippet. No us la podem explicar, l'heu de veure.

 

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris