[Crítica] WEREWOLVES WITHIN - Joshn Ruben, 2021

 

 

-ANY: 2021

-DURACIÓ: 97 min.

-PAÍS: Estats Units

-DIRECCIÓ: Josh Ruben

-GUIÓ: Mishna Wolff

-MÚSICA: Anna Drubich

-FOTOGRAFIA: Matt Wise

-REPARTIMENT: Milana Vayntrub, Cheyenne Jackson, Michaela Watkins, Sam Richardson, Glenn Fleshler, Harvey Guillen, Sarah Burns, Michael Chernus, Wayne Duvall, George Basil, Rebecca Henderson, Catherine Curtin, Anni Krueger

-PRODUCTORA: Ubisoft, Vanishing Angle

 


 

 

 

L'adaptació al cinema del videojoc d'èxit Werewolves Within de la companyia Ubisoft serà un dels títols potents d'enguany. Si més no, a priori. Ja se sap que aquestes adaptacions més enllà d'adaptar el format no sempre preserven l'essència de l'original, potser perquè canvi de format requereix altres exigències. És una mica el que li passa a aquesta pel·lícula dirigida per Josh Ruben.


Werewolves Within és un film d'homes llop que s'allunya dels convencionalismes del subgènere per apropar-lo cap al detectivesc, molt en la línia de Knives Out! La història se situa en una petita ciutat on els seus veïns es queden atrapats per una onada de fred i neu. Un guardabosc acabat d'arribar i la treballadora de correus intentaran mantenir la pau al poble, i també intentaran descobrir què hi ha darrere de les sospites del veïns sobre la possibilitat a que una criatura monstruosa rondi per la zona.


La pel·lícula és una història que se centra en la investigació d'uns crims i de la recerca d'un home llop com a principal sospitós, aproximant-la cap a un Cluedo més que a un film de supervivència. Per tant, els diàlegs i la reflecció abunden a Werewolves Within, fins a arribar a un final revelador que lligarà caps al més pur estil Saw. Això si, agafat amb pinces.


Estem davant d'una pel·lícula petita en pressupost, però que sap aprofitar molt bé els recursos que disposa. Josh Ruben demostra ser algú amb habilitat darrere la càmera i aconsegueix fer lluir una pel·lícula d'homes llop sense homes llop (quasi), i suggerir més que ensenyar. També la posada en escena muntanyenca, amb llums col·locades amb intencions així com abundant attrezzo, tot en un entorn rural i nevat, li donen una imatge atractiva a la pel·lícula.


Qui busqui morts amb sang que s'oblidi. Aquí predomina un to humorístic, i ja se sap, el sentit de l'humor varia en cadascú. Creiem irregular, amb gags més encartats que altres, però en general creiem poc virtuosa en aquest camp. I és que tampoc ajuden alguns personatges que no encaixen a l'obra així com alguns moments de la trama que haurien de tenir més rellevància i es veuen poc lluïts, com l'escena final.


Tot això no impedeix que aquest film d'intriga on absolutament tothom és sospitós de poder ser l'home llop, i que ens remet a films com la citada Knives Out! i The Thing, és un entreteniment passatger que sap captar l'atenció de l'espectador. Josh Ruben planteja una història que aprofita un misteri sobrenatural per parlar-nos sobre la gent incompresa i l'acceptació al grup, sempre amb un to familiar, còmic, i sense prendre's massa seriosament la violència. A qui li hagi agradat Knives Out! es distraurà amb Werewolves Within i l'endemà s'oblidarà d'ella.

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris