Daisuke Nishio visitarà el XIX Saló del Manga

Posteriorment a la cloenda del Festival de Sitges ja aniré repassant tot el programa de la present edició del Saló del Manga, però en tot cas vull informar que aquest any també podrem gaudir d'un programa carregat d'activitats relacionades amb Dragon Ball. Anem per parts.

D'una banda he d'advertir que el programa a mesura que s'acosta la data d'inici del Saló es va ampliant, i per tant és possible que els dies vinents pugui sorgir alguna novetat al respecte. Se sospita que pot tenir relació amb Marc Zanni i Joan Sanz, els dobladors de Goku i Vegeta a Bola de Drac Z, ja que fa uns dies Marc Zanni va avisar al seu bloc que s'està preparant alguna cosa relacionada amb ells. En tot cas, la web de www.ficomic.com informa d'un parell de novetats sobre l'univers de Dragon Ball: un convidat i una exposició.  


Daisuke Nishio (Hiroshima, Japó. 1959) - Convidat



Daisuke Nishio es va unir a Toei Doga (actualment Toei Animation) com a animador el 1981. Després de treballar en diverses sèries de televisió, va ser ascendit a assistent de director a l'anime de Dr. Slump el 1982. Va debutar com a director a la sèrie de Dragon Ball el 1986 i va fer el mateix al cinema aquest mateix any amb Dragon Ball: La Llegenda de Shenron. Nishio també va dirigir la sèrie de Dragon Ball Z, i va treballar en diverses de les pel·lícules basades en els personatges d'Akira Toriyama com a Dragon Ball: La princesa dorment del castell del dimoni (1988), Aventura mística (1988), Garlick Junior immortal (1989 ), El més fort del món (1989), La super batalla (1990) o Els tres grans Supersaiyans (1992) de Dragon Ball Z, entre d'altres. També ha col·laborat en sèries d'animació com 3x3 Ulls, One Piece, Crying Freeman o el Dr. Slump esmentat. L'última feina en què l'hem pogut veure dirigint ha estat el curtmetratge animat Odd One Out d'Halo Legends (2010), basat en la popular franquícia de propietat de Microsoft. Daisuke Nishio ve al Saló del Manga de Barcelona, ​​gràcies a la col·laboració de Selecta Vision, a presentar la nova edició restaurada i remasteritzada de l'anime de Dragon Ball Z.

Atents a la vostra visita. Fa anys ens va visitar Shigeyasu Yamauchi, un altre dels pesos pesants de l'anime de Dragon Ball Z i responsable també de diferents OVAs com l'excel·lent Esclata el duel (1993), Pla per destruir tots els Saiyans (1993) i Fusió (1995), entre d'altres. Ara ens visita el que, possiblement, sigui el més gran responsable de la sèrie d'animació Dragon Ball des del seu inici a finals dels anys 80, per tant, tot aquell que es consideri fan de la més important sèrie d'animació que mai ha existit, que no dubti a visitar el Saló aquest any perquè el que s'acosta amb la presència de Daisuke Nishio dubto que es repeteix mai.

Ja només falta que Toriyama deixi de ser un sociòpata i es deixi veure algun any, perquè ja només faltarà ell.


Publica un comentari a l'entrada

2 Comentaris