Premis del 39 CÒMIC BARCELONA

Una edició que ha reconegut Antonio Martín amb el Gran Premi Còmic Barcelona.


El divendres 28 de maig es van donar a conèixer els guanyadors del 39 Còmic Barcelona, ​​una edició 100% virtual de la mateixa manera que l'edició anterior, a causa dels estralls de la pandèmia de la Covid-19.

El jurat dels premis del 39 Còmic Barcelona, ​​format per Antonio Altarriba, Ana Galvañ, Cristina Hombrados, Albert Mestres, Ulisses Ponce, Álvaro Pons, Marika Vila i Antoni Guiral, ha decidit els guanyadors entre els nominats que van sorgir després d'una primera fase de votacions realitzada per professionals del sector.

I com una mica excepció respecte a edicions anteriors, aquest any s'han inclòs obres publicades durant els anys 2019 i 2020, ja que la situació provocada per la pandèmia no va permetre celebrar el Còmic Barcelona amb normalitat el 2020. Val a dir que no hi ha dotació econòmica als guanyadors.

El Gran Premi del Saló s'ha atorgat a Antonio Martín qui, més enllà de la seva llarga trajectòria editorial, ha dedicat la seva vida al còmic, essent autor d'articles i llibres pioners sobre la historieta i convertint-se en tot un referent en la investigació dels còmics.  



LLISTAT DE PREMIATS 


Gran Premi Còmic Barcelona: Antonio Martín 

Millor Obra d'Autor/a espanyol/a publicada a Espanya: Siempre tendremos 20 años, de Jaime Martín. Publicat per Norma Editorial 

Premio a l'Autor/Autora Revelació: Aroha Travé 

Millor Obra estrangera publicada en España: Ventiladores Clyde, de Seth. Publicat per Salamandra Graphic 

Millor Còmic Infantil i Juvenil: Astro-Ratón y Bombillita, nº5: Retorno a una tierra desconocida, de Fermín Solís. Publicat per Bang Ediciones 

Millor Fanzine Espanyol: Us, de Sara Soler 

Premi popular a la millor obra 2021: Lezo vol.1: Última batalla, d'Ángel Miranda, Guillermo Mogorrón, Ramón Vega i Miguel Ángel Abad. Publicat per Espadas del Fin del Mundo. 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris