'85 anys de Popeye el marí', en el Saló del Còmic de Barcelona


Una altra de les exposicions que criden l'atenció del present Saló del Còmic de Barcelona és la titulada "85 anys de Popeye el marí", un petit homenatge que el Saló dedica al mariner més emblemàtic que ha tingut les vinyetes del còmic americà.

Qui no coneix Popeye? Qui no ha cregut mai que els espinacs ens proporcionaven força sobrehumana? Popeye és una icona de la cultura pop, i la seva imatge ha estat utilitzada en quantitat d'anuncis publicitaris gràcies a l'èxit que va tenir a les tires còmiques i sobretot als dibuixos animats. Va ser creat originalment per Elzie Crisler Segar, i la seva primera aparició es va produir el 1929, en una tira còmica del magazine Thimble Theatre. Vuitanta-cinc anys ja han passat des de llavors, i és per això que el Saló del Còmic de Barcelona es veu obligat a dedicar-li un petit homenatge, encara que el cert és que potser una mica "petit" si la comparem amb la que li dediquen al mateix Saló altres icones del còmic com Batman o Lobezno. Suposo que el centenari serà més emotiu? No ho sé, però l'exposició no farà descobrir res a ningú que sigui fan de Popeye.

En tot cas, el visitant a l'exposició es trobarà amb una illa de quatre parets on s'acullen diferents esbossos originals publicats al Thimble Theatre, informació històrica de Popeye, a més d'algunes curiositats del còmic/sèrie i els seus personatges. També hi ha una part audiovisual on es poden veure des dels primers curts animats fins a imatges de la pel·lícula musical dels vuitanta interpretada per Robin Williams. Una mica de tot. Sense oblidar el marxandatge de Popeye. Aquí teniu algunes imatges.  







Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris