Atisberri Ediciones revela els seus tres convidats pel 36 Saló del Còmic de Barcelona

Si fa uns dies informàvem dels tres convidats internacionals que Planeta Còmic portarà al 36è Saló Internacional del Còmic, avui ja podem parlar dels tres autors que visitaran el Saló gràcies a una altra de les principals editorials del sector del còmic: Atisberri Ediciones. Un és tot un referent entre els aficionats als superherois, i és responsable de la sèrie assenyalada per la revista Time com "el còmic de l'any el 2013". El segon és la responsable del rellançament de la nova encarnació d'una popular superheroïna i guionista d'una sèrie de ciència-ficció singular. La tercera i última convidada és responsable d'una obra que està a mig camí entre la fantasia infantil i el terror més inquietant. Parlem de Matt Fraction, Kelly Sue DeConnick i Lorena Alvarez.


(Kelly Sue DeConnick i Matt Fraction)

El guionista Matt Fraction (Chicago, Estats Units, 1975) és responsable de sèries tan personals com Satellite Sam, amb Howard Chaykin; Ody-c, amb Christian Ward; Casanova, amb Gabriel Bá, Fábio Moon i Michael Chabon, i Sex Criminals amb Chip Zdarsky. La seva personal visió dels superherois ha destacat sobretot en títols de Marvel Comics, com Els Quatre Fantàstics, Invencible Iron Man, Ull de Falcó, L'Immortal Puny de Ferro, Thor, Patrulla-X o Els Defensors. Sèries en què ha treballat, entre d'altres, amb dibuixants espanyols com Salvador Larroca, Pasqual Ferry, David Aja, Kano o Javier Pulido. A més, l'autor ha rebut diversos guardons al llarg de la seva carrera, entre els quals hi ha els premis Pen, Eisner, Eagle i Harvey. Matt Fraction presentarà al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona Sex Criminals 2. Dos mons, una policia.


(Portada de Sex Criminals: Dos mundos, una policía)

Pel que fa a Kelly Sue DeConnick (Ohio, Estats Units. 1970), va començar a la indústria del còmic adaptant a l'anglès còmics japonesos i coreans. Cinc anys i més de deu mil pàgines d'adaptacions després, va passar als còmics americans per escriure històries com a 30 Days of Night. Eben and Stella, per a Steve Niles i IDW. Aviat va tenir feina a Image, Boom, Oni, Humanoids, Dark Horse, DC, Vertigo i Marvel. Avui dia, DeConnick és coneguda per èxits sorprenents com el rellançament de Carol Danvers com a Capitana Marvel i el western mitològic nominat als Eisner Bella Mort (dels quals fins ara Astiberri ha editat els dos primers toms el 2014 i 2016, respectivament): aquest últim va ser creat amb la seva amiga i col·laboradora des de temps enrere, Emma Ríos. El projecte més recent de DeConnick, el cop de puny a l'estómac de ciència-ficció anomenat Bitch Planet, amb Valentine De Landro, va debutar amb excel·lents crítiques el desembre del 2014 i ha rebut múltiples premis. El segon volum de Bitch Planet el presentarà DeConnick al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona.


(Portada del #2 Bitch Planet)

Kelly Sue DeConnick viu a Portland (Oregon), amb el seu marit, Matt Fraction, i els seus dos fills. Amb la companyia de tots dos, Milkfed Criminal Masterminds, Inc., DeConnick i Fraction estan actualment desenvolupant projectes televisius per a NBC/Universal.

La guionista i il·lustradora Lorena Álvarez (Bogotà, Colòmbia, 1983) destaca pel seu treball influït per la vitalitat i el color de la ciutat natal. Va estudiar Disseny Gràfic i Art a la Universitat Nacional de Colòmbia, i des de llavors ha il·lustrat llibres infantils, publicacions independents, publicitat i revistes de moda. Al catàleg d'Astiberri podem trobar el llibre Luces nocturnas, un àlbum infantil misteriós i gràficament aclaparador, una bella història sobre la por, la inseguretat, la creativitat i el poder de la imaginació, que comptarà amb tres toms en total. Des del 2008, Lorena Alvarez forma part de La Processó Puppet Club, un grup experimental de titelles compost per il·lustradors i artistes visuals.  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris