'Blood Machines' triomfa al palmarès del VI Sant Cugat Fantàstic

Blood Machines i An American Satan guanyadores dels principals premis del Palmarès del IV Sant Cugat Fantàstic


Sant Cugat Fantàstic ha posat el punt final a la sisena edició amb el Palmarès de premis, que han estat atorgats tant pel jurat oficial com també per les votacions del públic. L'edició, desenvolupada als Cinemes Sant Cugat entre els dies 25 i 27 de setembre, ha estat marcada per les nombroses mesures de seguretat per la crisi de la Covid, tot amb la intenció de convertir l'espai de l'esdeveniment en un lloc segur.

El Jurat Oficial del Sant Cugat Fantàstic 2020 ha atorgat el premi a la Millor Pel·lícula i als Millors Efectes Especials la producció canadenca de ciència-ficció Blood Machines, una pel·lícula que no es va poder veure al festival a causa de problemes tècnics. Blood Machines va ser substituïda per Antebellum. D'altra banda, el cineasta català Aram Garriga es va emportar el premi al Millor Director pel documental An American Satan, en què s'aproxima al moviment satanista per desmuntar-ne els tòpics. Aquest film també ha guanyat el premi a la Millor Pel·lícula per part de la crítica.

Com cada any, els curtmetratges també han tingut un pes important al Sant Cugat Fantàstic. I el jurat oficial ha escollit per a aquesta sisena edició del festival el curt There will be monsters de Carlota Pereda com la millor producció, en què mostra una versió lliure i fantàstica del cas de "la manada". D'altra banda, el Premi del Públic, que sempre és el més rellevant perquè al final el cinema no deixa de ser un negoci i el públic és el que genera els ingressos, ha distingit la catalana El Turó dels Déus de Daniel M. Caneiro com a millor pel·lícula, a més del curtmetratge Polter, que també ha estat premiat per la crítica.

Aquesta sisena edició del Sant Cugat Fantàstic ha tingut una novetat considerable respecte de les cinc anteriors. I és que, a causa de l'actual situació de pandèmia, l'organització del festival va arribar a un acord amb l'altre festival de la localitat catalana, el Sang Cugat, especialitzat en cinema i literatura negra, per unir esforços i programació de manera extraordinària que ha acabat sent un sol festival: el Sang Cugat Fantàstic.

En total han estat tres dies de cinema fantàstic i terror, una jornada menys respecte anys anteriors a causa de l'actual situació de pandèmia, i és que més enllà d'un tema sanitari la crisi també implica una afectació al mercat cinematogràfic nacional i internacional de cinema. Tot i això, han estat projectades 10 pel·lícules de gènere fantàstic i de terror, moltes d'elles inèdites a Catalunya.  



Palmarès VI Sant Cugat Fantàstic:


Premis del Jurat Oficial

  • Millor pel·lícula: Blood Machines
  • Millor Director: Aram Garriga per An American Satan
  • Millor Guió: Sergi Arnau per Lone wolves
  • Millor Actor: Lluís Altés per El cerro de los Dioses
  • Millor Actriu: Sofia Lanaro per Scavenger (Carroña)
  • Millor Efectes Especials: Blood Machines
  • Menció Especial: El cerro de los Dioses
  • Millor Curtmetratge: There will be monsters
  • Millor Director de Curtmetratge: David Muñoz per La última Navidad del universo
  • Millor Guió de Curtmetratge: Álvaro Vicario y Andrés Marín Soto por Polter
  • Menció Especial: No apto para menores de Daniel Noblom


Jurat Oficial: Denise Castro (directora), José Luis Montesinos (director) i Álvaro Rodríguez Areny (director).



Premis de la Crítica

  • Millor Pel·lícula: An American Satan
  • Millor Curtmetratge: Polter


Jurat: Javier Gutiérrez (Cine de Patio), Jordi Sardiña (El Cinèfil), Karen Madrid (Quimèric) i Aida Montoya (L’escriba).



Premis del públic

  • Millor Pel·lícula: El cerro de los dioses
  • Millor Curtmetratge: Polter


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris