El Saló del Manga passa a dir-se "Manga Barcelona" en el seu 25e aniversari

Han estat 25 anys de manga. 25 anys acompanyant els otakus. El Manga Barcelona és més que manga i anime. És, per damunt de tot, cultura japonesa.



Al centre cultural Arts Santa Mònica de Barcelona s'ha donat el tret de sortida per al 25 Saló del Manga de Barcelona. La presentació davant dels mitjans va comptar amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMIC; Oriol Estrada, comissari d'exposicions i assessor; Meritxell Puig, directora general de FICOMIC i Kenny Ruiz, autor del cartell del 25 Manga Barcelona.

I ja en són 25! 25 anys de reunió anual dels otakus catalans recolzant la cultura japonesa. És per aquesta xifra màgica del quart de segle que el director de Ficomic, Patrici Tixis, va voler remarcar que "aquesta edició del Saló del Manga és molt especial, ja que fem 25 anys. Això suposa que hi ha hagut una implicació total per part del nostre públic, però també que l'esforç que hem invertit ha tingut una gran acollida per part de tots els fans del nostre esdeveniment". Una fórmula d'èxit que en aquesta edició del 2019 serà retocada per una sèrie de canvis, com és el canvi de nom i logotip a l'esdeveniment.

Primer de tot, a partir d'ara haurem de deixar de dir-li Saló del Manga, i passar a dir-li Manga Barcelona. I a això es va referir Meritxell Puig a la presentació, "A partir d'aquesta edició el Saló del Manga de Barcelona passa a anomenar-se Manga Barcelona. També canviem el logotip amb un disseny més modern".

Pel que fa a les activitats, convidats, exposicions, cosplays, etc., de moment només s'han conegut uns petits avenços, però tots ens deixen molt bon sabor de boca. Anem per parts:  



-25 anys del Manga a Barcelona. Activitats i exposicions per celebrar el quart de segle


Oriol Estrada va ser qui va desgranar algunes de les activitats de Manga Barcelona. "El certamen és més que manga i anime. És, sobretot, cultura japonesa. Aquest any tornem amb més força que mai amb els apartats de Japan Experience i Manga Kids, però també estrenem una nova secció. Es tracta d'Anime Kids, un apartat de cinema dedicat als més petits que estarà ubicat a l'Auditori". Però més enllà de l'Anime Kids també hi ha previstes les activitats següents:


  • Manga Barcelona QuestPer celebrar el 25è aniversari del Manga Barcelona Ficomic proposa al públic assisteixen el Manga Barcelona Quest, una ruta per tot l'esdeveniment amb diferents accions i coses que hauran de trobar per poder aconseguir els cromos dels 25 cartells de les 25 edicions del Manga Barcelona, ​​a més d'una sèrie de segells col·locats en certs llocs de visita obligada. Per participar-hi només cal aconseguir el Ral·li Passport que s'inclou a la revista gratuïta del Manga Barcelona i un mòbil amb càmera o una càmera de fotos.
  • Manga Barcelona OTAQUIZEts qui més sap de manga i anime de Manga Barcelona? Demostra-ho! Manga Barcelona organitza el seu primer OTAQUIZ, un concurs de preguntes i respostes sobre cultura otaku obert a tots els assistents a l'esdeveniment, i que té com a objectiu coronar el primer OTAKING, el rei dels otaku, de Manga Barcelona.
  • Exposició “25 anys Manga Barcelona”Tot i que el manga es relaciona principalment amb un públic jove, ja fa pràcticament 30 anys que es va iniciar aquesta estreta i apassionada relació amb la vinyeta japonesa i la seva animació. Per celebrar aquests 25 anys de Manga Barcelona, ​​aquests 25 anys de manga, anime, cosplay i cultura japonesa, el 25 Manga Barcelona comptarà amb una exposició que repassarà alguns dels fets més destacats de cadascuna de les 25 edicions, i que al mateix temps suposa un cop d'ull nostàlgic a la nostra pròpia història del manga i l'anime.
  • Nintendoun any més, torna a col·laborar amb el certamen sent el seu principal patrocinador. En aquesta edició patrocinarà la fira amb Pokémon Espada i Pokémon Escudo, el nou lliurament del fenomen de masses nascut al Japó ja fa 23 anys. A més, els assistents podran provar altres de les grans novetats que la companyia té previst llançar aquesta tardor, entre elles, Luigi's Mansion 3 o The Legend of Zelda: Link's Awakening i Mario & Sonic als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.


  • Exposición Dragon Ball World Adventureés un recorregut que dóna vida al món de Dragon Ball. A més de la d'exposició, s'ha confirmat el llançament de marxandatge exclusiu.
  • AnimeFicomic en col·laboració amb CineAsia, està preparant la projecció d'anime a l'Auditori. Segons ha comentat CineAsia recentment a través de xarxes socials, les sessions d'anime previstes per a aquest any prometen ser molt potents, molt més que anteriors anys, però que de moment no poden donar cap pista sobre títols. Esperem que sigui així.

-Entre Japó i Barcelona: Cartell del 25 Manga Barcelona


El creador del cartell d'aquest 25 Manga Barcelona és l'artista Kenny Ruiz. Segons va comentar a la conferència "Hem volgut mostrar un vincle entre el fet tradicional i el punt modern. Volíem que el personatge central estigués com si hagués entrat al metro al Japó i sortís a Barcelona, en ple Manga Barcelona".  



-Primers convidats confirmats pel 25 Manga Barcelona


També ha volgut esmentar els primers convidats: Es tracta d'Atsushi Ohkubo (Fire Force) i Mizuho Kusanagi (Yona princesa de l'alba). Aquests convidats assistiran a Manga Barcelona gràcies a la col·laboració de Norma Editorial.

A l'apartat musical, es confirma la visita de The 5.6.7.8's, la banda japonesa de rock formada el 1986 a Tòquio i que es va fer mundialment famosa gràcies a la seva actuació a la pel·lícula Kill Bill Volum 1 de Quentin Tarantino. Seran dues actuacions que tindran lloc al gran escenari cobert ubicat a la plaça Univers. Un escenari que també serà el lloc on es faran els esperats concursos de cosplay. Tindrem les esperades finals espanyols del World Cosplay Summit, Clara Cow's Cosplay Cup i European Cosplay Gathering.



-¿Quan? ¿On? ¿Qui?


El 25 Manga Barcelona se celebra aquest any del 31 d'octubre al 3 de novembre del 2019 als Pavellons 1, 2, 2.1, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 78.000 metres quadrats. Està organitzat per Ficomic en col·laboració amb Fira de Barcelona i compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona; el Consolat General del Japó a Barcelona, ​​la Japan Foundation, Carnet Jove i l'Escola Joso. El mitjà col·laborador oficial és El Periódico. Nintendo és el patrocinador del certamen.  




Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris