Els extraterrestres seran els protagonistes del V Sant Cugat Fantàstic

El millor cinema fantàstic i de terror català i internacional se citarà a Sant Cugat del 2 al 5 de maig.


Els extraterrestres seran els protagonistes de la 5a edició del Sant Cugat Fantàstic, una edició que es desenvoluparà entre els dies 2 i 5 de maig als Cinemes Sant Cugat i que vindrà carregada de novetats respecte a les seves anteriors edicions. O si més no aquesta és la idea que van voler transmetre els seus organitzadors a la presentació oficial de l'esdeveniment que va tenir lloc el passat 26 de març, i que a més es va revelar el cartell oficial del V Sant Cugat Fantàstic, realitzat per l'il·lustrador català Toni Benages. Anem per parts.


TÍTOLS CONFIRMATS
Com comentava els extraterrestres seran el leitmotiv de l'edició número cinc del Sant Cugat Fantàstic, coincidint amb el 40è aniversari de l'estrena d'Alien de Ridley Scott. Per això, el festival ha confirmat la presència de tres pel·lícules d'aquesta temàtica a la graella de programació, de les quals dues es van donar a conèixer. La primera és de producció catalana i es titula After the Lethargy, una pel·lícula produïda, escrita i dirigida per Marc Carreté (Asmodexia) i que participarà en el festival fora de competició. La que sí que estarà a competició serà una première catalana titulada Canaries, l'òpera prima del director gal·lès Peter Stray, i que segons ens expliquen actualitza el mite dels ultracossos.

Més enllà de la temàtica dels extraterrestres l'espectador també podrà veure obres com The Night Sitter, una pel·lícula de terror independent escrita i dirigida a quatre mans per Abiel Bruhn i John Rocco, on una lladre que es fa passar per mainadera innocent pagarà car les seves intencions a través de tres sàdiques bruixes. The Night Sitter va participar en la secció oficial del passat Fright Fest de Londres i alguns la defineixen com una de les millors comèdies de terror dels últims temps. També participarà en el V Sant Cugat Fantàstic la pel·lícula Ruin Me, un slasher situat en un bosc on uns joves hauran de sobreviure a un joc macabre. I finalment també es confirma la presència de la indiscutible millor pel·lícula de zombis de l'últim any: One Cut of the Dead, el film japonès dirigit per Shinichirô Ueda que ha sorprès positivament públic i crítica per la seva originalitat i sentit de l'humor. No oblidem que recentment ja es va confirmar un remake nord-americà.


PEL·LÍCULA INAUGURAL
De moment no s'ha confirmat quina serà la pel·lícula inaugural del V Sant Cugat Fantàstic, però sí que s'ha revelat el curtmetratge que l'acompanyarà. Es titula Vaca, i està dirigit per Marta Bayarri, una cineasta que molts coneixeran de vista per les seves nombroses participacions com a actriu a la petita i gran pantalla, especialment als seus memorables papers com Tilda (La Riera) i d'Irene (El Cor de la Ciutat), populars telenovel·les produïdes per TV3. Doncs bé, més enllà d'interpretar, Marta Bayarri també ha escrit i dirigit curtmetratges, i Vaca serà el tercer treball. L'argument del curt ens presenta una treballadora d'un escorxador interpretada per la mateixa Bayarri i una vaca "diferent". Partint d'aquí ens van comentar que la història té un gir inesperat, així com reflexió i humor.


CURTMETRATGES
Un altre dels punts forts de cada edició del Sant Cugat Fantàstic és la presència del curtmetratge, especialment d'origen català i espanyol. Cineastes com Ángel Gómez, Juan de Dios Garduño, Alvaro Rodriguez i el duet Toni Pinel i Cris Gambín han confirmat que els seus nous treballs competiran al V Sant Cugat Fantàstic juntament amb els de 10 directors més, a més de l'esmentat Vaca de Marta Bayarri. El premi al millor curtmetratge és valorat en 500 €.


CINEMA A LA FRESCA

Seguint la línia d'edicions anteriors, el V Sant Cugat Fantàstic continuarà apostant per la projecció de peces cinematogràfiques fora de competició a l'aire lliure, però en aquesta ocasió les projeccions es faran durant dues nits, les de divendres i dissabte. L'activitat a la fresca es farà davant mateix dels Cinemes Sant Cugat, i es podrà consumir menjar i begudes durant les projeccions.


Per a més informació teniu la pàgina web oficial del Sant Cugat Fantàstic, clicant AQUÍ.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris