Els monstres de 'I am a Hero' arriben a Barcelona (i parlen sobre Catalunya)


L'any passat al Saló del Manga de Barcelona (2014) el dibuixant Kengo Hanazawa -autor del popular manga I am a Hero-, va fer una promesa als fans que el van anar a escoltar-lo a una conferència: "prometo que en un futur parlaré de Barcelona a la meva obra". Aquesta promesa va sorgir de manera espontània, just quan Norma Editorial -l'empresa que l'edita i distribueix la seva obra a Espanya-, li regalava una samarreta del F.C. Barcelona amb el seu nom inscrit a l'esquena, i en aquell moment, amb tota la pujada a sobre, Hanazawa no ho va dubtar i va fer la promesa davant de tots. Tot va ser molt bonic, però és ben sabut que moltes vegades les paraules se les emporta el vent, cosa que segurament la disciplina japonesa no tolera. I efectivament, un any després d'aquelles paraules, la ciutat de Barcelona apareix il·lustrada al manga I am a Hero.

De moment la publicació de manga encara és al Japó, per la qual cosa la seva distribució a Espanya queda a l'aire. En tot cas, gràcies a una exposició que es va poder visitar al Saló del Manga d'aquest any (2015), es van exposar alguns esbossos de l'obra, els justos per veure dibuixada la ciutat, els seus elements arquitectònics més representatius, així com també el que és el tema de moda a Catalunya: el procés d'Independència. Concretament són 2 capítols del manga que transcorren a la ciutat (el 217 i 218), i s'hi poden observar el Parc Güell, l'Eixample, la Sagrada Família, Plaça Espanya, etc., a més de les ja emblemàtiques "estelades" penjades als balcons de les cases particulars. Per cert, per a Hanazawa sí que hi va haver Referèndum a Catalunya.

Opinions polítiques a part, el que es pot veure al manga és la imatge que va adquirir de Barcelona Kengo Hanazawa, i agradi o no serà la imatge que exportarà l'autor a tot el món amb I am a Hero, un dels millors mangas dels darrers temps. Així que res: monstres, zombis, apocalipsi, Barcelona i Independència.


 






Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris