Entrevista a Fiona Dourif de la sèrie CHUCKY del canal SYFY

Fiona Dourif com a Nica Pierce a Chucky

La sèrie de televisió Chucky s'estrena al canal SYFY el gener de 2022.


Fiona Dourif (1981) és una actriu nord-americana coneguda per interpretar el personatge de Nica Pierce a la saga del ninot diabòlic. La seva primera aparició va ser a Curse of Chucky, quan el seu personatge un dia rep un inesperat regal a casa: un ninot Good Guy que resulta ser el terrorífic Chucky.


Curse of Chucky (2013) és la sisena pel·lícula de la saga i va ser escrita i dirigida per Don Mancini, guionista de totes les pel·lícules de la franquícia. Quatre anys més tard el mateix cineasta va presentar la setena entrega, titulada Cult of Chuchy, continuant la història de Nica Pierce aquest cop situant la història a dins d'un hospital psiquiàtric.


Ara, el gener de 2022, el canal SYFY estrena a l'Estat espanyol la sèrie de TV Chucky, on l'actriu Fiona Dourif amb el seu personatge de Nica Pierce hi tenen presència. Don Mancini ha escrit tots els capítols de la sèrie i n'ha dirigit un.


Per qui no ho sàpiga encara, Fiona Dourif és la filla de l'actor Brad Dourif, qui ha donat veu en anglès a Chucky a totes les seves pel·lícules, així com a la present sèrie Chucky.


Amb motiu de l'estrena de Chucky a l'Estat espanyol hem entrevistat Fiona Dourif, una actriu que, amb el seu personatge de Nica Pierce, ha marcat un abans i un després a la franquícia del ninot diabòlic, que és una de les més aclamades pels fans del gènere de terror. No us la perdeu.




-La sèrie Chucky es desenvolupa com a una continuació de Cult of Chucky. Pots confirmar que el final de la pel·lícula connecta amb sèrie?


Aquesta sèrie de televisió és una reinvenció amb una història completament nova. Tots els personatges principals són nous i no necessites haver vist les pel·lícules de la franquícia per apreciar la sèrie Chucky. No obstat això, els vells personatges de la saga fan un pas endavant després de Cult of Chucky. Per tant, l'espectador podrà trobar personatges com Nica i Tiffany, que han escapat de l'hospital mental i han travessat Estats Units tenint molt de sexe, matant a molta gent i fins a aparèixer a la sèrie.



-Per què creus que la sèrie Chucky donarà satisfacció als fans del ninot diabòlic?


És la meva entrega preferida de la saga en molt de temps. Crec que s'ha disposat de més diners i que la sèrie explora millors els personatges principals, liderat per un jove gai molt influenciat per la vida personal de Don Mancini. És terrorífica però també divertida. I de fet, fa uns dies es va estrenar a Estats Units el primer episodi i les crítiques han sigut molt positives. Crec que s'ha fet una feina molt ben feta. Una de les raons per les quals els fans de la saga quedaran satisfets és perquè està feta pel mateix cervell de tota la saga, perquè totes les pel·lícules han estat escrites per Don Mancini. Chucky és un malparit, però també intel·ligent a l'hora d'assassinar. La sèrie Chucky és quelcom nou, on cap capítol és igual, demostrant intel·ligència a les històries que explica, i en general Don Mancini ha quedat molt content. De fet, jo posaria la mà al foc que aquesta sèrie de televisió tracta sobre la vida de Don Mancini.



-Hem passat de les pel·lícules de 90 minuts a les 8 hores fragmentades en capítols. Què aporta a la franquícia aquest canvi de format?


Vam tenir molt més temps i molts més diners per explorar la història i personatges. Jo crec que aquest cop hi ha una relació més profunda dels personatges, i també s'intenta explicar els orígens de Charles Lee Ray, que és quelcom que els fans fa temps que es pregunten. També hi ha molts misteris que acaben resolts. Tot això és gràcies a aquest format serial. Vam fer un bon treball.



-I com és treballar amb Don Mancini?


Don Mancini és un dels meus millors amics. També és un director meravellós, que li agrada col·laborar amb l'equip, i als actors ens ajuda. Crec que és la millor persona del món. Ell vol fer aquestes pel·lícules amb gent que coneix des de fa molt de temps incloent el meu pare, o gent que se sent a gust al seu costat. És impossible no sentir-se feliç al costat de Don Mancini.



-Ja que esmentes el teu pare, Brad Douriff és la veu de Chucky. Què significa per a tu aquest ninot diabòlic? Entenc que has crescut amb la seva veu i això ha de ser especial.


Chucky és com el meu oncle dement (riu). Ell és com de la meva família. Tinc un ninot de Chucky a casa meva que el trec sempre per Halloween i el faig seure a una cadira amb caramels al costat. Ell està allà mirant els nens que passen pel carrer, i els nens no s'atreveixen a anar a agafar-li els caramels. Per a mi això és divertit però també confús. Jo els dic als nens “no passa res, que és el meu pare!! No heu de tenir por”. Són aquestes petites coses que m'ha donat Chucky.



-Aquest ninot de Chucky que dius que tens a casa, te'l va reglar el teu pare de petita?


No, va ser un regal de Tony Gardner, la persona que ha estat creant els Chuckys en els últims deu anys. Sempre ha fet un gran treball. El Chucky en aquesta sèrie de televisió estèticament va més en la línia de Child's Play 2, amb un aspecte més innocent però a la vegada aterridor.



-Abans de la sèrie de televisió Chucky havies participat a dues pel·lícules de la saga, a Curse of Chucky i Cult of Chucky. Amb quina de les dues et quedes i per què?


Prefereixo Curse of Chucky. És la millor perquè és una pel·lícula de cases encantades tradicional i amb estil victorià... i també perquè estic més jove i surto més guapa! (riu).


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris