Ficomic anuncia canvis importants per al 37 Còmic Barcelona

Ahir, dijous 21 de febrer, es va presentar a la Sala d'Actes del centre Arts Santa Mònica de Barcelona, ​​la pròxima edició del Saló del Còmic. L'acte va acollir el nucli dur organitzador de l'esdeveniment, a més de l'encarregada de fer el cartell d'aquesta 27a edició del Saló del Còmic de Barcelona que, tal com comentarem a continuació, ja avancem que vindrà ben carregat de novetats.


El 37 Còmic Barcelona se celebrarà a Fira Barcelona Montjuïc, als Palaus 1, 2, 5 i la Plaça Univers, ocupant un total de 52.000 m²

-Principal novetat: A partir de la present 37a edició del saló, haurem de canviar de nom a l'esdeveniment, i és que a partir d'aquest any passa a anomenar-se Còmic Barcelona. Un nom nou per a un certamen que afronta el futur amb gran optimisme i capacitat d'adaptació, però sense oblidar-se en cap moment del passat i la història.

-Dates del Còmic Barcelona: El 37 Còmic Barcelona se celebrarà del 5 al 7 d'abril. Per tant, a diferència d'anys anteriors, el programa d'activitats del Còmic Barcelona es concentrarà en 3 dies, i no 4 com es feia en anys anteriors. Tres dies en què s'oferiran més activitats i espais, que aniran dirigits tant als professionals com al gran públic.

-Zona professional: La directora del certamen, Meritxell Puig, va anunciar a la roda de premsa la seva intenció de crear més sinergies entre autors i indústria per a la present edició de Còmic Barcelona. Això es pretén fer oferint més activitats als professionals. Per això s'ha renovat la zona professional, CÒMIC PRO, convertint-se a partir d'ara en un espai de networking dividit en tres eixos: la revisió de portafolis, una primera edició de Jornades Professionals i una oportunitat per crear un mercat de drets.

-Cartell del 37 Còmic Barcelona: La responsable del cartell del 37 Còmic Barcelona és la dibuixant Ana Galván (Premeu enter per continuar). Una autora capaç d'integrar còmic i il·lustració i una figura representativa dels diferents aspectes de la indústria. Després de mostrar el cartell que ha realitzat, l'autora ha comentat que "Aquesta il·lustració ha estat una oportunitat per donar veu a un univers que és present al còmic, però que tenen escassa visibilitat. Nois i noies que estan elaborant fanzines al marge de la gran indústria". Una branca del col·lectiu del còmic que s'integra cada cop més a Còmic Barcelona.



-Exposicions: De moment només s'han revelat unes quantes exposicions, però es preveu que en els dies vinents s'aniran desvetllant més. La primera que es va revelar va ser la que tindrà com a focus d'atenció l'autora Laura Pérez Vernetti, guanyadora del Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona de l'any passat. També tindrem la mostra dedicada a Pintures de guerra, d'Àngel del Carrer, premi a la Millor Obra el 2018. Ana Penyas, premi a l'Autora Revelació, i la seva obra Estem totes bé comptaran també amb una exposició. La mostra dedicada al recentment mort Stan Lee repassarà diferents aspectes de la seva obra. Una altra de les exposicions anunciades avui serà la de Vibraciones Underground: Interferències entre còmic i rock and roll, que repassarà la relació entre la música i els autors de comix underground i de còmic alternatiu.

-Dibuixos per Somriures: Còmic Barcelona un any més vol mostrar el seu costat més solidari de la mà de Dibuixos per Somriures, un espai on autors de renom estaran dibuixant en directe i les seves obres acabaran sent subhastades durant el Còmic Barcelona. Les recaptacions serviran per donar-los a les necessitats bàsiques dels camps de refugiats que hi ha repartits per tot Europa.

-Exposicions al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC): És una de les novetats del 37 Còmic Barcelona. I és que Ficomic ha arribat a un acord amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per fer diverses accions al voltant del còmic, com són dues exposicions a l'interior del museu que estaran disponibles al públic entre el 5 i el 21 d'abril . La primera serà una mostra dedicada a les noves aventures de Corto Maltés, a càrrec de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero. La segona exposició estarà dedicada al còmic underground i que servirà per celebrar el 40è aniversari de la revista El Víbora.

-Alter Còmics Barcelona: Es tracta d'un projecte que neix amb la il·lusió de donar l'oportunitat que editorials petites, independents, alternatives o de creació recent puguin participar com a expositors, vendre les seves publicacions, donar-se a conèixer, fer contactes, així com portar els seus autors perquè en puguin signar exemplars.

-Premis Còmic Barcelona: Aquest any hi haurà una nova categoria al palmarès de premis del 37 Còmic Barcelona. Es tracta de la categoria de Millor Còmic Infantil i Juvenil d'autor/a espanyol/a publicat a l'Estat espanyol.

-Convidats: A la roda de premsa no es va revelar cap convidat. Es preveu que en els dies vinents s'enunciïn els primers.

-Superfície: El 37 Còmic Barcelona se celebrarà a Fira Barcelona Montjuïc, als Palaus 1, 2, 5 i la Plaça Univers, ocupant un total de 52.000 m².

-Finançament: Té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Ajuntament de Barcelona; Ministeri de Cultura i Esport; Acció Cultural Espanyola (AC/E); Carnet Jove; Escola JOSO, Fundació Divina Pastora i Institut Ramon Llull.

-Alter Còmics Barcelona: Es tracta d'un projecte que neix amb la il·lusió de donar l'oportunitat que editorials petites, independents, alternatives o de creació recent puguin participar com a expositors, vendre les seves publicacions, donar-se a conèixer, fer contactes, així com portar els seus autors perquè en puguin signar exemplars.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris