JACARANDA JOE, el curtmetratge inèdit de George Romero

Rodat el 1994, el curt era un experiment de George Romero per saber si el públic podia espantar-se amb un format documental.


Jacaranda Joe és el títol d'un curtmetratge inèdit de George Romero (La Nit dels Morts Vivents) que va ser adquirit pel George A. Romero Archival Collection dels fons de la biblioteca de la Universitat de Pittsburgh. El lliurament va ser el 2019, però fins ara no s'ha publicat la notícia.

Va ser rodat el 1994 a València College (Florida), i segons ha explicat la Universitat de Pittsburgh a la seva pàgina web està inspirat en una pel·lícula que Romero va intentar realitzar el 1970 titulada The Footage. De 17 minuts, la història tracta sobre un programa de televisió en el qual un famós aprèn a caçar al costat d'un grapat d'amants, fins que es topa amb una comunitat de Bigfoot.

A més, es precisa que Jacaranda Joe seria una espècie de pel·lícula de metratge trobat, amb la qual Romero volia experimentar si el públic podia espantar-se amb un format documental. Això ens fa pensar en l'interès del director ja en els anys setanta per aquest format fins llavors gairebé embrionari (Ingagi, de 1930, va ser la primera pel·lícula found footage de la història de cinema, però avui se la considera perduda) abans que el popularitzés Holocaust Caníbal i sobretot El Projecte de la Bruixa de Blair.

Van ser trobades 6 bobines en 35 mm i amb prou feines han patit deteriorament. Comparant-les amb el guió gràfic, sembla que el curtmetratge està sencer.

Esperem poder veure aviat Jacaranda Joe, el curtmetratge inèdit de George Romero rodat en 1994.

Recordem que la plataforma Shudder estrena el 8 de maig The Amusement Park, pel·lícula del director descoberta i restaurada quaranta-sis anys després.


Fuente: Horrostudies

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris