Julia Ducournau, la primera dona a guanyar en solitari la Palma d'Or amb TITANE

El metall, el sexe i els assassinats de Titane, han portat a la directora francesa Julia Ducournau a guanyar la Palma d'Or al Festival de Cannes 2021.


Julia Ducournau és la primera dona a guanyar en solitari la Palma d'Or al Festival de Cannes. Ho ha fet amb Titane. Anteriorment va guanyar el premi Jane Campion amb la seva pel·lícula El piano el 1993, en una edició que va haver-hi una altra pel·lícula guanyadora, Adéu a la meva concubina del director Chen Kaige.

Les primeres reaccions de la premsa després de la presentació de Titane a festival francès van ser molt bones, per a una edició que la majoria de mitjans han coincidit que ha tingut un nivell molt elevat. Guanyar la Palma d'Or és un reconeixement molt especial tant per a les dones com per al cinema de gènere fantàstic.

La directora de Crudo (2016) ha tornat aquest 2021 amb una pel·lícula de terror que deixa de banda el canibalisme del seu primer film, per parlar-nos ara sobre una víctima d'un accident que comença un romanç amb un automòbil.

SINOPSI: Alexia (Agathe Rousselle) és una dona de trenta-dos anys que viu amb una placa de titani al cap des que va patir un accident automobilístic en la infància. La placa li ha causat dos canvis importants al llarg dels anys, que inclouen convertir-la en una assassina en sèrie i donar-li una fascinació sexual pel metall. Concretament cotxes. Cotxes esportius atractius i cars ...

Cannes no es caracteritza per ser un festival molt amic de cinema de terror, de manera que el premi a Titane és un fet històric.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris