La llegenda negra d'Enriqueta Martí a LA VAMPIRA DE BARCELONA

El cineasta català Lluís Danés adapta la llegenda d'una prostituta acusada de segrest, explotació i assassinat de nens, que va viure a la Barcelona de principis de s. XX


Enriqueta Martí i Ripollès, coneguda també com "La Vampira de Raval" o "La Vampira de Barcelona", va ser una suposada assassina en sèrie que va habitar al carrer Ponent de la Barcelona modernista de principis de s. XX. Va ser una dona provinent dels baixos fons, i que treballant com remeiera i després prostituta va acabar sent acusada de segrest, explotació i assassinat de nens.

El seu cas mai va ser aigua clara, i l'únic confirmat oficialment és que només va arribar a segrestar una nena anomenada Teresita Guitart. Però més enllà d'això, la llegenda d'Enriqueta Martí ha donat peu a rius de tinta, engrandint així la seva llegenda.

I la seva llegenda arribarà aquest 2020 en format cinematogràfic. La productora Brutal Media, en col·laboració amb Filmax i TV3, produeixen la Vampira de Barcelona, ​​pel·lícula que porta més de tres anys de producció i que serà presentada a el proper Festival de Sitges 2020.



Està dirigida per Lluís Danès (Laia, Tornarem), partint d'un guió escrit per Lluís Arcarazo (Salvador) i Maria Jaen (Pau, la Força d'un silenci). Té aquest argument:

A la Barcelona de principis de segle XX conviuen dues ciutats: un burgesa i modernista, l'altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart, filla d'una rica família, commociona el país i la policia té aviat una sospitosa: Enriqueta Martí, coneguda com 'La Vampira de Raval'. El periodista Sebastià Comas s'endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets de barri de Raval, on sap que trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens dels que s'acusa la Vampira. Aviat descobrirà que allà s'amaga una elit disposada a ocultar els seus vicis a qualsevol preu.

L'actriu que interpreta Enriqueta Martí és Nora Navas (Pa Negre), actriu guanyadora de tres premis Gaudí. També hi són presents talents catalans com Sergi López (El Laberint de l'Fauno), Francesc Orella (Merlí), Bruna Cusí (Incerta Glòria), Pablo Derqui (Els Ulls de Julia), Roger Casamajor (El Laberint de l'Fauno), Núria Prims (Incerta Glòria), Alejandra Howards, Anna Alarcón (La filla d'un lladre), Nina Rosés, Mario Gas i Albert Pla.

La pel·lícula ha estat rodada en català, el que va ser i segueix sent avui, idioma vinculant de la ciutat de Barcelona.

De moment no està disponible el tràiler oficial de La Vampira de Barcelona. Aquest és el teaser publicat fa tres anys:  



Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris