Jonu Media explica la seva refundació

Jonu Media editarà anime i deixen clar que per a ells aquesta és la seva prioritat abans que la de manga (Yowu).

La desconfiança guanyada a pols de l'editorial Yowu Entertainment amb el públic per la seva irregularitat a l'hora de publicar, sembla que s'ha dissipat lleument després de la seva reinvenció a Jonu Media. Jonu Media va ser la principal empresa editorial de manga a Espanya a principis del 2000, i del seu catàleg el públic va poder descobrir i gaudir a casa seva amb nombroses sèries i pel·lícules pop de tots els gèneres, competint saludablement des del punt de vista de l'espectador amb Selecta Visió. Amb els anys es va convertir en Yowu, i tal com comentava al principi la regularitat a l'hora de publicar no n'ha estat el punt fort.


Avui, el 2018, les coses han canviat molt al sector de l'home video, però el cert és que Jonu Media ha tornat i ho ha fet per quedar-s'hi. Són els mateixos que l'antiga Yowu Entertainment, sí, però sembla que alguna cosa hi ha canviat, o si més no aquesta és la impressió que ens van transmetre en la seva presentació de novetats per al XXIV Saló del Manga de Barcelona. I això que la presentació va començar de la pitjor manera, amb problemes tècnics que van fer endarrerir-ne l'inici fins a 30 minuts. Finalment va iniciar-se, es van presentar les novetats del Saló, per després parlar del futur de l'empresa, així com finalment fer un recordatori del que va ser Jonu Media.



Més enllà de les novetats, basades en diverses edicions de Btooom!, Ronja, la filla del bandoler i El regne dels vampirs, la presentació va prendre especial interès amb l'explicació de com s'estructurarà la línia editorial. D'una banda, Jonu Media s'encarregarà de la línia d'anime de la marca, i van deixar clar que per ells aquesta és la seva prioritat ara mateix.

Què hi ha de la línia de manga? Yowu Entertainment continuarà existint i serà la marca de la línia manga de Jonu, això implica seguir publicant les obres que tenien llicenciades. De fet, per a aquest Saló del Manga, Yowu presenta una novetat, i és el tom 2 de Monster Musume, però en canvi els nous toms d'Urotsukidoji o Ballant amb Vampirs encara hauran d'esperar. Això és degut al fet que la línia manga de Jonu encara està pendent de definir el seu futur, tal com es va dir a la conferència. En tot cas, la línia manga de Jonu no està parada, ja que van reconèixer que Yowu Entertainment actualment està estudiant dues llicències noves de cara al 2019.

Recuperar llicències de l'antiga Jonu Media? Això és una cosa que els agradaria molt a l'actual Jonu Media, però ho veuen complicat. Van comentar que la seva principal competència, Selecta Visión, els ha tret algunes llicències com Yu Yu Hakusho i que a més està perseguint altres, que podrien ser Ranma i Dr. Slump. De tota manera, Jonu Media actualment té al seu catàleg fins a 20 sèries i no preveu estrenar-ne cap de nova de cara al 2019.  


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris