Llistat d'autors i obres premiades al XXII Saló del Manga de Barcelona

El Saló del Manga 2016 acaba. Ho fa en gran, tal com anualment fa, aconseguint la xifra de 142.000 espectadors (5.000 més que el 2015) que han visitat els 70.000 metres quadrats de Saló (10.000 més que el 2015). Aquesta edició també serà recordada pel fet que un dia festiu com el de l'1 de novembre ha coincidit amb una jornada de Saló, amb tot el que comporta quant a flux de visites, cosa que lamentablement no passarà el 2017 pel fet que dit festiu coincideix en un dimecres. En tot cas, és millor no avançar-se al que vindrà en el futur i fer balanç d'aquesta edició del Saló del Manga, que ha estat personalment una de les més interessants que recordo.


I hem pogut entrevistar Toshio Maeda, segurament d'una manera sorprenent per la manera que la vam aconseguir fer. No va ser gens fàcil, ja que Maeda és algú que, tot i ser molt proper amb el seu públic, només concedeix entrevistes a grans mitjans. També vam estar a punt d'anar-nos a prendre unes cerveses amb Sensei, però malauradament no va poder ser. En fi, aviat es podrà llegir l'entrevista, i que asseguro que no decebrà ningú.

També hem pogut descobrir detalls del futur manga/còmic que la responsable del cartell del Saló del Manga, Belén Ortega, està preparant. Es titula Millenium Saga, una continuació alternativa a l'obra literària de Stieg Larsson, i que es compondrà de 3 volums que s'estrenaran previsiblement el 2017.

Junji Ito, l'autor de manga de terror més aclamat d'aquests temps, va poder fer una magnífica classe magistral on vam poder veure el procés de creació d'una obra. En aquest cas va dibuixar un esbós de la seva obra Gyo, potser una de les seves millors, alhora que va anar responent tota mena de preguntes més o menys interessants que li anaven fent els fans. Quelcom inoblidable.

Però no voldria finalitzar la primera entrada que escric en aquest bloc dedicat al Saló sense fer esment als premis que s'han atorgat. Aquests premis premien les millors obres de manga i anime publicades a Espanya entre l'1 de setembre del 2015 i el 31 d'agost del 2016. Es tracta d'uns guardons sense dotació econòmica, la finalitat dels quals és reconèixer mangas a criteri del públic, votats en un procés obert a la pàgina web de FICOMIC. El període de votació va tenir lloc entre el dimecres 21 de setembre i el divendres 14 d'octubre..

Millor Shonen Manga: Your lie in April, de Naoshi Arakawa (Milky Way Ediciones)




Millor Shojo Manga: Orange, de Ichigo Takano (Ediciones Tomodomo)





Millor Seinen Manga: Buenas noches, Punpun, d'Inio Asano (Norma Editorial)





Millor Kodomo Manga: Pokémon, de Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto (Norma Editorial)


Els mangakas de Pokemon recollint el premi



Millor Manga Espanyol: Dragon Fall, d'Álvaro López i Nacho Fernández (Dolmen Editorial)





Millor DVD o Blu-ray d'Anime: Haikyu! Los ases del voley (Selecta Visión)




Millor sèrie o pel·lícula d'anime emesa per TV o Plataforma: Re: Zero- Starting Life in Another World (Crunchyroll)




Millor plataforma: Crunchyroll





Millor Autor de Manga en actiu: Junji Ito


Junji Ito recollint el premi


Millor Fanzine de/o sobre manga: Abogada Soltera: Sin contratos y a lo loco de Pussy Crazy.


Per acabar, a tots els finalistes se'ls va lliurar un guardó a la seva trajectòria professional, per posteriorment fer-se una foto en família que tot aficionat al manga no s'hauria d'haver perdut mai. 



(clica a la imagen para ver en tamaño aumentado)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris